Головна » 2023 » Березень » 25 » Заможні москвичі кинулися отримувати киргизькі паспорти

Заможні москвичі кинулися отримувати киргизькі паспорти

Зокрема, киргизький паспорт отримав Дмитро Зеленін – колишній губернатор Тверської області.

Мешканці москви кинулися одержувати паспорти Киргизії. В останньому президентському указі про прийом до громадянства республіки опинилося близько півсотні жителів столичного регіону та ще стільки ж людей з інших регіонів росії.

Імена одержувачів паспортів не нагадують уродженців Киргизії. Зокрема, киргизький паспорт отримав Дмитро Зеленін – повний тезка колишнього губернатора Тверської області. Його рік та місце народження також збігаються з даними Зеленіна, звернув увагу директор «Трансперенсі Інтернешнл-росія» Ілля Шуманов.

Крім того, серед “нових” громадян сусідньої республіки знайшлась повна тезка Наталії Барщевської, дочки повноважного представника уряду рф у вищих судових інстанціях Михайла Барщевського. Її рік народження збігається з датою, зазначеною у документі.

Киргизьке громадянство отримали і ймовірні сини бізнесмена, власника «Ароматного світу» Валерія Задоріна – Олександр та Михайло. Сам Задорін народився у Бішкеку.

Паспорт Киргизії також отримав повний тезка Антона Шкуренка – співзасновника криптобіржі Bitzlato. У лютому його заарештували у москві на запит французьких слідчих, писала Baza. Шкуренка підозрюють у «крадіжці даних та отриманні доступу до системи автоматизованої обробки даних», а також у відмиванні коштів.

Деякі росіяни отримують киргизький паспорт разом із дружинами та дітьми. Колишній столичний фінансист Михайло Жуховицький розповідав у Facebook, що в Киргизії він має приємне коло спілкування — "місцева фінансова еліта". За словами Жуховицького, він допоміг отримати киргизький паспорт приблизно 10 своїм друзям із росії.

Офіційно Киргизстан не визнає подвійне громадянство. Киргизи можуть мати два паспорти лише у тому випадку, якщо владі невідомо про документ другої держави.


За матеріалами: Новини сьогодні
25-03-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1284

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]