Головна » 2017 » Серпень » 10 » Запобігли спробі продати українців у трудове рабство в Британію у Литві

Запобігли спробі продати українців у трудове рабство в Британію у Литві

Литовські прикордонники разом із зарубіжними колегами розкрили міжнародну мережу торгівлі людьми, яка збиралася вивозити українців у Британію для примусової праці.

Про це йдеться у повідомленні Служби охорони державного кордону Литви.

Операція була проведена у співпраці з правоохоронцями України, Британії, Польщі та Латвії.

Так, прикордонники затримали у понеділок трьох громадян Литви і одного громадянина України.

Українець, згідно з наявними даними, є головним організатором незаконної схеми переправлення людей в Сполучене Королівство. Громадяни Литви допомагали українцю і здійснювали перевезення людей за кордон.

На цьому тижні співробітники прикордонної служби провели обшуки у житлових приміщеннях, що належали затриманим особам,  а також у нежитлових приміщеннях в Шяуляйському і Мажейкському районах.  

Під час обшуків було знайдено дев'ять нелегально доставлених громадян України. За даними прикордонників, цих українців планувалося незаконно вивезти за кордон, і, скориставшись їхною вразливістю, використовувати для примусової фізичної праці в рабських умовах.

Українські правоохоронці також повідомили, що під час обшуків в Україні було знайдено незаконну зброю та підроблені документи, які, ймовірно, використовувалися для вивезення людей за кордон.

У середу окружний суд Вільнюса дозволив арешт організатора злочинної схеми на 3 місяці. Його спільників арештували на термін від 10 днів до місяця.

Литовські правоохоронці ведуть розслідування у справі торгівлі людьми. За цей злочин арештованим загрожує позбавлення волі на строк від 4 до 12 років.


За матеріалами: Новини сьогодні
10-08-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1661

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]