Головна » 2023 » Квітень » 20 » Запровадила санкції проти групи вагнера Швейцарія

Запровадила санкції проти групи вагнера Швейцарія

У четвер, 20 квітня, Швейцарія оголосила про запровадження санкцій проти групи вагнера. Про це повідомив Федеральний департамент економіки, освіти та досліджень Швейцарії.

Під санкції також потрапило російське інформаційне агентство "ФАН", яке належить власнику групи вагнера євгенію пригожину.

Нагадаємо, 13 квітня ЄС додав приватну військову компанію "вагнер" і російське інформаційне агентство "ФАН", пов’язані з кремлівським олігархом євгенієм пригожиним, до санкційного списку.

Як зазначалося в рішенні ЄС, ПВК "вагнер" бере активну участь у російській агресивній війні проти України.

"Таким чином, група "вагнера" несе відповідальність за матеріальну підтримку дій, які підривають і загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України", – йдеться в тексті рішення.

Зазначається, що рІА "ФАН" займається пропагандою та дезінформацією про агресивну війну росії проти України, називає її місією зупинки "українських нацистів" і рекламує дії ПВК "вагнер".

Проти самого євгенія пригожина Європейський Союз запровадив санкції ще у жовтні 2020 року у зв’язку з фінансуванням ним діяльності ПВК "вагнер" в Лівії. У квітні 2022-го санкції проти пригожина запровадили вже через агресивну війну в Україні.


За матеріалами: Новини сьогодні
20-04-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1350

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]