Головна » 2023 » Травень » 8 » Запустила нову еру військових технологій війна в Україні: експерт озвучив головне

Запустила нову еру військових технологій війна в Україні: експерт озвучив головне

Війни автономних дронів можуть стати реальністю в найближчому часі.

Війна в Україні показала, що безпілотні технології вийшли на новий рівень розвитку і стали найважливішим фактором у сучасній військовій стратегії і тактиці. Швидкий розвиток ШІ повинен ще більше прискорити цей прогрес. Про це заявив військовий експерт Шон Белл в авторській статті для Sky News.

Він зазначив, що до недавніх пір росія покладалася на свій ракетний арсенал, де кожна ракета коштує сотні тисяч або мільйони доларів. Але коли запаси вичерпалися, росіяни закупили в Ірані безліч дронів-камікадзе Shahed 136, які легко збити засобами ППО, але зате вони дешеві і можуть використовуватися як рій, щоб прорвати повітряну оборону.

"Українці також використовували безпілотники для нанесення ударів по російських логістичних вузлах з великим успіхом, останній з яких був націлений на сховище палива в Криму і ще одне на схід від Керченського мосту, що з'єднує Крим з росією", – заявляє експерт.

Крім того, в нинішній війні невеликі тактичні дрони виявилися просто безцінними для використання на передовій - вони безшумні, дешеві, легко реконфігуруються і можуть транслювати в прямому ефірі відео позицій противника безпосередньо артилеристам.

"Це як грати в карткову гру, коли ви можете бачити, яка карта в іншої сторони в руці", – зазначає експерт.

Все це продемонструвало велику корисність дронів як засобу ураження, розвідки і як засобу обману.

Шон Белл впевнений, що ера військових безпілотників тільки починається. Важливим її етапом стане з'єднання БПЛА зі штучним інтелектом, технології якого стрімко розвиваються прямо зараз.

При цьому експерт зазначає, що на відміну від інших типів зброї, для безпілотників малий розмір і дешевизна є основною бойовою перевагою.

"Український конфлікт продемонстрував вражаючий потенціал БПЛА, якому ще належить скористатися швидким прогресом в області ШІ. Створена основа для військового потенціалу нового покоління-воєн безпілотників, здатних малою ціною домогтися вирішального військового результату", - констатує експерт і додає, що все це матиме глибокі наслідки для міжнародної та внутрішньодержавної безпеки.

Війна в Україні

Минулої ночі російські окупанти атакували Україну кількома десятками дронів-камікадзе іранського виробництва. Більшість з них були спрямовані проти Києва. В цілому ППО збила 35 дронів.

У ніч на 3 травня два дрони атакували кремль, завдавши незначної шкоди даху Сенатського палацу. Після цього в російській столиці почалася справжня антидронова істерія.


За матеріалами: Новини сьогодні
08-05-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1337

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]