Головна » 2020 » Лютий » 9 » Зараження коронавірусом українця на лайнері в Японії підтвердило МЗС

Зараження коронавірусом українця на лайнері в Японії підтвердило МЗС

Японія повідомила про шість випадків зараження коронавірусом серед пасажирів і членів екіпажу

У Міністерстві закордонних справ України підтвердили, що серед шести пасажирів лайнера Diamond Princess біля берегів Японії, які 9 лютого захворіли на коронавірус, є один українець. Про це повідомили в Департаменті консульської служби МЗС.

"Є один інфікований громадянин України, який перебував на круїзному лайнері біля берегів Японії. Особу встановлено. Розміщено в лікарні. Стан задовільний. Зі шпиталізованим підтримується зв’язок. Ситуація на контролі міністра закордонних справ та Посольства України в Японії", — зазначили у відомстві.

Депутат та засновник клініки Борис Михайло Радуцький на своєму Facebook написав, що в українця виявлено гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом 2019-nCoV. Наразі він знятий з лайнеру та перевезений до японської лікарні столичного регіону. Там він буде перебувати в ізоляції під медичним спостереженням щонайменше 14 днів.

Японія повідомила про шість випадків зараження коронавірусом серед пасажирів і членів екіпажу, зокрема, це один українець, чотири філіппінці та один житель Гонконгу з громадянством США.

У японському МОЗ повідомили, що українському громадянину надається кваліфікована медична допомога, і хворий «почувається нормально».


За матеріалами: Новини сьогодні
09-02-2020
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1409

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]