Головна » 2021 » Серпень » 27 » Заступник генсека НАТО - рішення щодо вступу України та Грузії вже ухвалене на найвищому рівні

Заступник генсека НАТО - рішення щодо вступу України та Грузії вже ухвалене на найвищому рівні

Україна та Грузія вступлять до НАТО. Керівництво Альянсу вже розглянуло це питання та підтвердило наміри країн.

Заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане назвав політику "відкритих дверей" однією з найуспішніших в історії Альянсу. Про це 26 серпня чиновник повідомив в інтерв'ю агентству ЗМІ.

Джоане нагадав, що достатньо велика кількість держав приєдналася до Альянсу після закінчення комунізму. Політика відкритих дверей також є в Вашингтонському договорі. Рішення Бухарестського саміту діятиме й надалі. Союзники підтримали бажання інтегруватися до структури, тому реалізація планів реальна.

Чиновник нагадав, немає ніякого автоматизму в цьому питанні, але завжди є певне заохочення. Статус Партнера з розширеними можливостями - це величезний позитивний крок в правильному напрямку та розвиток.

ЗМІ повідомляли, у НАТО назвали захист акваторії Чорного моря важливим питанням для Альянсу. Росія обурилася навчанням Sea Breeze та вивела свій флот у Чорне море та заявила, що буде атакувати інші військові судна в акваторії захопленого Криму.


За матеріалами: Новини сьогодні
27-08-2021
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1429

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]