Головна » 2023 » Березень » 23 » Затримали у порту Фінляндії російське судно з вантажем олігарха

Затримали у порту Фінляндії російське судно з вантажем олігарха

Суховантаж Smew затримали у фінському порту Котка. На судні перевозили добрива компанії підсанкційного російського олігарха.

Наразі судно Smew знаходиться за межами фінського порту Котка. Суховантаж мав завантажити добрива, вироблені компанією, яка належить російському олігарху із санкційного списку ЄС, пише фінське видання Yle.

За непідтвердженою інформацією, обсяг зупиненого вантажу становить 20 тис. тонн, а його вартість на світовому ринку за поточними цінами може становити близько €10-12 млн.

За словами керівниці групи з питань санкцій МЗС Фінляндії Піа Саріваари, зараз судно очікує на рішення щодо того, чи може тимчасово заарештований вантаж отримати дозвіл на вивезення з країни.

«Ми виявили, що на борту було добриво, яке, ймовірно, належало особі з санкційного списку ЄС. Згідно з правилами ЄС, активи повинні бути заморожені, якщо їх виявлено», — прокоментувала Піа Саріваара.

Ймовірно, вантаж продовжить свій шлях після розмитнення. Його можуть пропустити, якщо він прямує до третьої країни та йому необхідно забезпечити виробництво продуктів харчування.


За матеріалами: Новини сьогодні
23-03-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1296

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]