Головна » 2020 » Травень » 29 » Збільшити штрафи за ухилення від призову та ліквідувати військкомати пропонує Зеленський

Збільшити штрафи за ухилення від призову та ліквідувати військкомати пропонує Зеленський

Зеленський пропонує збільшити штрафи за ухилення від призову та ліквідувати військкомати

Президент України Володимир Зеленський зареєстрував у Раді законопроект №3553, який передбачає збільшення штрафів за ухилення від мобілізіації, а також ліквідацію військових комісаріатів і створення на їх базі територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Військовослужбовців запасу, які не стануть на облік в місцевому військкоматі або не повідомлять про зміну місця проживання і роботи – штрафуватимуть на 510-850 грн. У разі повторного правопорушення сума штрафу зросте  до 1,7 тис. грн.

Якщо призовник не прибуде на місце збору для мобілізаційної підготовки, то йому доведеться заплатити 1,7 – 3,4 тис. грн штрафу, у разі вчинення аналогічного порушення посадовими особами, сума штрафу зростає до 5,1 тис. грн.

Повторне порушення збільшує штраф:

  •     від 3,4 до 5,1 тис. грн для цивільних;
  •     від 5,1 до 8,5 тис. грн для посадових осіб.

Нині сума такого штрафу становить 170-510 грн для цивільних та 510-1,7 тис. грн для посадових осіб.

За умисне псування або втрату військово-облікової карти або військового квитка можуть оштрафувати на суму від 510 до 850 грн (нині від 17 до 51 грн). Повторне порушення передбачає збільшення суми: 850 – 1,7 тис. грн.

До речі, Зеленський пропонує ввести новий вид військової служби для резервістів. Метою та завданнями законопроекту є запровадження нового виду військової служби – за призовом осіб із числа резервістів у особливий період. Таким призовникам нададуть трудові, освітні та соціально-правові гарантії.


За матеріалами: Новини сьогодні
29-05-2020
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1394

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]