Головна » 2023 » Лютий » 25 » Збільшиться до 2 км у ширину смуга вздовж українського кордону з росією та білоруссю

Збільшиться до 2 км у ширину смуга вздовж українського кордону з росією та білоруссю

Це буде замінована територія. Смуга вздовж українсько-російського та українсько-білоруського кордону збільшиться до 2 км у ширину.

Як повідомив у Telegram міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов, це передбачає проголосований Верховною Радою України проект закону №7475 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо захисту державного кордону".

"Це практично буде замінована територія", - підкреслив він.

За його словами, внесені зміни також дозволили врегулювати питання залучення Збройних сил України, Національної гвардії та поліції до виконання завдань з охорони державного кордону; визначити місце прикордонників у загальній системі Сил оборони під час воєнного стану.

24 лютого Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту державного кордону України (№7475), яким врегулювала питання залучення військових частин і підрозділів Збройних сил України до здійснення заходів з посилення охорони державного кордону України. За це рішення проголосували 310 народних депутатів.

Роль білорусі у війні проти України

З початком війни лукашенко віддав військову інфраструктуру білорусі в повне розпорядження кремля. Зокрема, путін поглинає білоруські заводи для посилення своєї армії.

У кремлі розробили детальний план "повзучої анексії" білорусі політичними, економічними та військовими засобами до 2030 року. За даними журналістів, згідно з планом, підготовленим восени 2021 року, кремль збирається не пізніше кінця десятиліття сформувати союзну державу росії та білорусі.

За даними аналітиків ISW, в НАТО повинні підготуватися до того, що білорусь буде контролюватися росією.


За матеріалами: Новини сьогодні
25-02-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1273

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]