Головна » 2015 » Вересень » 26 » Збірку творів "Викресане серцем" презентував закарпатський поет Василь Ігнат

Збірку творів "Викресане серцем" презентував закарпатський поет Василь Ігнат

Найдорожче для будь-якого поета – нову збірку творів "Викресане серцем" – закарпатський митець слова Василь Ігнат презентував у рідному селі Стеблівці, що на Хустщині.

На зустріч, яка проходила в актовому залі місцевої загальноосвітньої школи, завітали педагоги й учні навчального закладу, завідувачі сільських і шкільних бібліотек району, а також відомі закарпатські письменники Василь Густі, Надія Панчук та Мар'яна Нейметі.

Останні поділилися спогадами про поета та враженнями від його творчості. Зокрема, Василь Густі, упорядник видання та автор передмови, відзначив: за досить коротке життя (1944-1990 рр.) цей поет зумів помітно вписати своє ім'я в історію закарпатського письменства. Його віршовані збірки "Снігова троянда" (1967), "Кроки часу" (1978), "Народження полум'я" (1983) та "Серце гір" (1981) – сповнені чудовими зразками глибокої філософської та винятково чистої і цнотливої інтимної лірики.

Крім того, значну частину доробку письменника складають патріотичні вірші, в яких автор постає сумлінним зберігачем таких цінностей, як історія батьківського краю та пам'ять роду, водночас, виявляє хист як живописець рідної землі. Чимало творів поет присвятив Стеблівці. – каже Василь Густі. – Й хоча ще юним письменник виїхав до Ужгорода, де навчався, а згодом працював і творив упродовж життя, зараз Василь Ігнат повернувся у рідне село книгою своїх найкращих віршів.

Власні штрихи до портрету Василя Ігната додали і члени родини, друзі та колеги поета.

За тим, Василь Густі вручив присутнім близько сотні примірників книги. Першими її отримали юні читачі, серед яких, переконаний письменник, майбутні шанувальники, а, можливо, і продовжувачі справи Василя Ігната. Опісля, видання одержали представники книгозбірень, що стало для них приємним подарунком до Всеукраїнського дня бібліотек (30 вересня).

Як розповіли ініціатори, незабаром книга Василя Ігната "Викресане серцем", що видана за кошти меценатів у 200 примірниках, поповнить фонди всіх бібліотечних установ краю.

Презентація видання відбулась у рамках спільного проекту управління культури Закарпатської ОДА та крайового осередку Національної спілки письменників України "Письменник – сільській бібліотеці, сільська бібліотека – письменнику".

 


За матеріалами: Новини сьогодні
26-09-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1910

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]