Головна » 2017 » Жовтень » 4 » Земля - як глибоко люди її «продірявили»

Земля - як глибоко люди її «продірявили»

Якщо людина вирішить відправитися до центру планети, це займе набагато більше часу, ніж можна було б очікувати.

Прекрасна анімація детально показує, як глибоко вдавалося забратися людям, передає «Народна правда» з посиланням на Business Insider.

Зазвичай могила знаходиться на глибині 1,8 (в Україні – 1,5 метра), більшість олімпійських басейнів глибиною в 3 метри. Далі, тобто глибше: знамениті паризькі катакомби знаходяться на глибині майже 20 метрів. А древнє турецьке місто Деринкую – 85 метрів. Бункер Грінбрір у Західній Вірджинії, побудований для захисту конгресменів на випадок ядерної війни, розташований на глибині 218 метрів. Найглибший колодязь, виритий людиною вручну – Вудінгдін – 392 метра.

У 2010 році 33 чилійських шахтаря потрапили в пастку на два місяці в руднику, який знаходиться на глибині 700 метрів. А найглибша печера в світі – Крубера-Вороняча в Грузії (2196 метрів).

Швейцарський Готардський базовий залізничний тунель – 2300 метрів. А на глибині 3962 метри знаходиться найглибша золота шахта в світі – Мпоненг у ПАР.

Кольська надглибока свердловина шириною лише 22 сантиметри, але досягає 12262 метрів. Російські вчені бурили її з 1970-х. Однак температура 180 градусів за Цельсієм не дозволяє робити це далі.

Втім, в 2012 році компанія Exxon Mobil закінчила свердловину Z-44 на родовищі Чайво, побивши рекорд росіян – 12375 метрів. Це найглибша нафтова свердловина в історії людства.

Нагадаємо, згідно із дослідженнями вчених, існують зірки не лише кулястої форми. Фахівці виявили овальні та навіть пласкі зірки.

Додамо, життя на Землі існує сьогодні завдяки тому, що в Сонячній системі відсутні великі «суперЗемлі», чиє тяжіння буде «націлювати» астероїди, що зближуються з ними, на інші планети.


За матеріалами: Новини сьогодні
04-10-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1720

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]