Головна » 2023 » Лютий » 1 » Зізналися, що використовують штучний інтелект для виконання домашніх завдань 89% студентів

Зізналися, що використовують штучний інтелект для виконання домашніх завдань 89% студентів

Було опитано 1000 студентів американських коледжів і з’ясовано, що вони активно використовують алгоритми штучного інтелекту у своєму навчанні.

За даними дослідження, приблизно 50% студентів на регулярній основі доручають ChatGPT написання есе, 48% застосовують ШІ для проходження тестів. Ще 22% зізналися, що навіть не намагаються скласти план статті без допомоги цифрового помічника.

Методика дослідження викликала ряд дискусій серед фахівців, адже сам факт масового застосування штучного інтелекту учнями чи студентами вже не сприймається як щось надзвичайне. За короткий термін чат-боти стали невіддільною частиною навчального процесу, хай і не регламентованою офіційно. У цьому якраз криється головна дилема: педагоги так і не дійшли згоди, чи варто учням дозволяти використовувати досягнення OpenAI, чи все ж заборонити.

На перший погляд, ШІ може безпосередньо впливати на інтелектуальні здібності студента й сприяти як розвитку, так і деградації. Все впирається у те, чи студент постійно «делегує» алгоритму роботу, яку повинна осмислити людина, чи користується ним з певною періодичністю. Як аргументацію, прихильники ШІ згадують і калькулятори, і текстові редактори з автозаміною, і програми графічної обробки. В свою чергу низка вчених рекомендує освітянам підійти до проблеми глобально і розробити нову навчальну методику, де ШІ не «крастиме» можливості розвитку для молоді, а навпаки — допомагатиме у цьому.

Аналітики підсумували: «Зрештою, хоча викладачі як у коледжі, так і в початковій школі стурбовані ризиком використання учнями ChatGPT для шахрайства, вони вважають, що учні мають використовувати його як освітній ресурс, а не сприймати як щось недозволене у процесі навчання».

Нагадаємо — штучний інтелект ChatGPT успішно склав іспити, які здають лікарі-початківці у США. За словами вчених, які приймали іспит, чат-бот продемонстрував «точність» та «внутрішню узгодженість». Також раніше ми розповідали, що ChatGPT успішно освоїв програму бізнес-курсів та склав іспити за основним курсом MBA «Управління операціями».


За матеріалами: Новини сьогодні
01-02-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1248

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]