Головна » 2020 » Листопад » 10 » Чим викликана висока актуальність адвокатських послуг бізнесу?

Чим викликана висока актуальність адвокатських послуг бізнесу?

адвокат

Кожен суб’єкт підприємництва веде свою діяльність в умовах правового середовища й тому не дивно, що для належної організації бізнес-діяльності чи вирішення певних проблем здійснюється пошук адвоката. Зокрема, одним з найбільш проблематичних напрямів є система оподаткування, яка має досить суттєвий вплив на бізнес.

Крім адвокатських послуг організаційне забезпечення підприємництва включає банківські, бухгалтерські, рекламні, транспортні, страхові послуги тощо.

Суб’єкт підприємництва може купувати та далі перепродувати товари, а може виробляти товари та самостійно чи через інших суб’єктів підприємництва їх реалізовувати. В залежності від змісту діяльності розрізняють її види:

  1. виробниче (суб’єкт підприємництва безпосередньо виробляє продукцію, товари, послуги для подальшої реалізації споживачам, покупцям, торговим організаціям);
  2. посередницьке;
  3. комерційно-торгове (суб’єкт підприємництва безпосередньо продає готові товари, придбані ним в інших осіб, споживачу або покупцю).
  4. фінансово-кредитне;
  5. страхове;
  6. інвестиційне;
  7. консалтингове
  8. тощо.

Всі види підприємництва безперервно розвиваються. Важливу роль має відповідність товару та послуг вимогам споживача, що породжує конкуренцію.

Від конкурентоспроможності (здатності витримувати конкуренцію) товарів та послуг залежить успішність бізнесу. Тому конкурентоспроможність є вирішальним фактором успіху на розвиненому конкурентному ринку.

Для покупця інтерес представляють не всі властивості (характеристики) товару, послуг – ті властивості (характеристики), які представляють інтерес безпосередньо впливають на конкурентоспроможність, інші можуть впливати незначно, або взагалі такого впливу не мати.

При запуску нового бізнес-проекту споживчий попит та конкурентоспроможність мають ключове значення при прийнятті рішення.

Крім споживчого попиту велике значення має вартість товарів, послуг. Вартість залежить від досконалості технологічних процесів виробництва, раціональності побудови структури мережі збуту тощо.

Всі перелічені складові потребують певних матеріальних вкладень.

Отримати достатньо грошових коштів для вдосконалення бізнес-процесів не завжди просто – в певних випадках навіть не вдається взагалі.

Одним із ключових принципів щодо наявності ресурсів для розвитку являється запобігання невиправданим втратам, причиною яких можуть бути недобросовісні контрагенти, перевірки контролюючих органів тощо.

Вищевикладене актуалізує правову допомогу (участь фахівців права – адвокатів) в підприємницькій діяльності.


За матеріалами: Новини сьогодні
10-11-2020
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1445

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]