Головна » 2015 » Вересень » 4 » Факт спалаху поліомієліту в області Закарпатська влада визнала

Факт спалаху поліомієліту в області Закарпатська влада визнала

Керівник Закарпатської облради В.Чубірко поклав вину за прояви захворювання на МОЗ України.

Як повідомила прес-служба Закарпатської обласної ради, сьогодні, 4 вересня голова Закарпатської обласної ради направив телеграми Прем’єр-міністру України Яценюку А. П., Міністру охорони здоров’я України Квіташвілі О. М., а також Генеральному прокурору України Шокіну В. М. щодо надзвичайної ситуації, що склалась з приводу виявлення та поширення на території Закарпатської області небезпечної інфекційної хвороби - поліомієліту.

"Причиною, яка призвела до поширення зазначеного захворювання, є абсолютна, а у даному випадку навіть злочинна бездіяльність Міністерства охорони здоров’я України по забезпеченню області у встановлені строки та в необхідній кількості вакциною проти поліомієліту, - наголосив голова Закарпатської облради Володимир Чубірко. - Область межує з п’ятьма європейськими країнами, через неї транзитом пересувається велика кількість осіб, численні нелегальні мігранти з країн Азії та Африки, які можуть бути носіями поліомієліту і становити потенційну небезпеку виникненню епідемії."

Чубірко зазначив, що така ситуація може призвести до катастрофічних наслідків у вигляді швидкого поширення небезпечної хвороби серед населення та попросив терміново забезпечити медичні заклади Закарпаття необхідною кількістю вакцин проти поліомієліту та інших небезпечних хвороб.

Своїм листом керівник Закарпатської облради визнав факти виникнення захворюваності на поліомієліт в області. Нагадаємо, раніше обласне Управління охорони здоров’я та місцева Держсанепідемслужба запевняли, що циркуляції дикого поліовірусу, який викликає захворювання полімієліту, на Закарпатті немає. Фахівці припускали, що через схожіть діагнозу це міг бути гострий в’ялий параліч, виявлений у двох дітей в Закарпатті. Натомість 4 вересня МОЗ офіційно підтвердив спалах поліомієліту на Закарпатті.

Необхідно зазначити, що як в Управлінні охорони здоров'я Закарпатської ОДА, так і в Держсанепідслужбі Закарпаття спростовують заяву очільника МОЗу Квіташвілі. У відомствах стверджують, що мова йде про гострі в’ялі паралічі (ГВП), а не про поліомієліт.

В свою чергу сьогодні МОЗ офіційно підтвердив спалах поліомієліту на Закарпатті. Відповідне повідомлення розповсюдила прес-служба МОЗ України.

Довідка:

Поліомієліт — це гостре інфекційне захворювання, які викликає ураження нервової системи, в 0,1-1% випадків розвивається параліч з можливістю летального результату.

Вірус переноситься фекально-оральним шляхом — тобто, фактично, через все, до чого торкається хворий з брудними руками. І через воду, якщо в неї потрапить збудник.


За матеріалами: Новини сьогодні
04-09-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1979

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]