Головна » 2012 » Жовтень » 22 » "Гумовий виріб №1" спровокував міждержавний скандал

"Гумовий виріб №1" спровокував міждержавний скандал


Експортний нафтопровід "Дружба", що поставляє "чорне золото" з Росії в європейські країни, вийшов з ладу з вельми дивної причини. Як пише в номері від 22 жовтня газета "Ведомости", вузли нафтової магістралі в Східній Європі вийшли з ладу через потрапляння в російську нафту гумових предметів - "дитячих сосок і презервативів". Сторонні предмети зупинили роботу спочатку словацького оператора нафтопроводу, потім - угорського.

Газета, посилаючись на джерела, знайомі з ситуацією, відзначає, що оператори помітили неполадки за лічильниками, які почали показувати набагато більше нафти, ніж могло пройти по системі. Після того, як робота системи була зупинена, в трубі були виявлені контрацептиви і соски.
Відповідно до публікації, інцидент стався 7 та 8 жовтня, але відомо про це стало тільки зараз. Яким чином гумові предмети потрапили в потік нафти, не повідомляється. Необхідний ремонт був швидко закінчений і не вплинув на операційні показники.
Представник "Транснафти" Ігор Демін заявив виданню, що на території Росії, України і Білорусії подібних поломок не відбулося. За його словами, попадання гумотехнічних виробів в нафту, швидше за все, не було випадковим. Так, коли в Дагестані крадуть нафту, в загальний потік закачують воду, зазначив Дьомін. За його словами, Угорщина і Словаччина в даний час відмовляються підписувати акт приймання нафти в України, так як через поломку лічильників неможливо відстежити, скільки вуглеводнів було поставлено.

За матеріалами: Новини сьогодні
22-10-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11569

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]