Головна » 2024 » Січень » 3 » Інструкція - як діяти, якщо ви опинилися під завалами будинку

Інструкція - як діяти, якщо ви опинилися під завалами будинку

Опинитися під завалами будинку може будь-яка людина у будь-який час, бо росіяни не припиняють обстрілювати українські міста. Є певні правила, як поводитися, якщо ви опинилися під завалами й вони можуть врятувати вам життя.

Як поводитися в такій ситуації, розповідає ДСНС України, опубліковані на каналі Мінреінтеграції.

Що робити під завалом

1. Не панікуйте! Це важко, але дуже потрібно. Інформація про надзвичайну ситуацію оперативно надходить екстреним службам. Рятувальники будуть на місці за лічені хвилини й приступлять до рятувальної операції. Будьте впевнені - вас вже шукають.

2. Намагайтеся якомога частіше кричати, подавати сигнали. Оскільки під час розбору завалів рятувальники роблять перерви, щоб почути людей.

3. У жодному разу для сигналів не використовуйте сірники чи запальнички. Під час руйнувань може статися витік газу.

4. Якщо вас помітили/почули, пам'ятайте, що рятувальникам потрібен час на розбір завалів. Чітко виконуйте вказівки та не втрачайте самовладання.

Якщо вас не почули/не знайшли

1. Уважно та ретельно оцініть ситуацію навколо вас.

2. Спробуйте обережно вивільнити руки та ноги. Проте в жодному разі не намагайтеся розбирати завали довкола себе, адже нестабільна конструкція може повторно обвалитися.

3. Якщо частину тіла притиснуло уламком і звільнити її неможливо, розпочніть її масажувати вище затиснутого місця. Цим ви підтримаєте циркуляцію крові та врятуєте кінцівку.

4. Розраховуйте свої сили та можливості. Якщо розумієте, що самостійно не виберетесь з-під завалу, то продовжуйте кликати на допомогу і чекайте на рятувальників.


За матеріалами: Новини сьогодні
03-01-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1633

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]