Головна » 2023 » Вересень » 28 » Мільйони тонн пшениці готова експортувати Україна в Африку та Азію

Мільйони тонн пшениці готова експортувати Україна в Африку та Азію

Цьогоріч в Україні прогнозують гарний врожай зернових. Мільйони тонн пшениці з якого готові відправити в країни Африки та Азії задля стабілізації продовольчого ринку. Про це заявив заступник міністра аграрної політики та продовольства з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик.

За його словами, світові ціни на зернові культури зростають після кожної атаки чорноморських і дунайських портів.

"Постійні атаки рф на портову інфраструктуру в Одесі та інших українських портах мають пряме відображення на соціальній і політичній стабільності, світових продовольчих цінах, що безпосередньо впливає на продовольчу безпеку», – підкреслив посадовець.

Він також наголосив, що, в першу чергу, страждають країни Африки та Азії, жителі яких можуть опинитися на межі виживання, якщо Україна не зможе експортувати в достатній кількості зерно.

Заступник міністра зауважив, що Україна цьогоріч збере гарний урожай зернових і готова вже відправити в країни Африки та Азії мільйони тонн пшениці.

Станом на 22 вересня 2023 року, українські аграрії вже зібарли 29,8 млн тонн зернових та зернобобових культур і 7,649 млн тонн олійних культур. За прогнозами УЗА (Української зернової асоціації) цьогоріч в Україні зберуть 80,5 млн тонн зернових та олійних.


За матеріалами: Новини сьогодні
28-09-2023
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1557

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]