Головна » 2014 » Березень » 20 » Міноборони евакуює українських військових із Криму

Міноборони евакуює українських військових із Криму

Міністерство оборони займається евакуацією українських військових із Криму.

Про це міністр Кабінету міністрів Остап Семерак заявив на брифінгу, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

На запитання, чи почалася евакуація, він сказав, що є відповідне рішення Міністерства оборони й РНБО, обладнані тимчасові місця перебування військових.

"На цьому, дозвольте, я підведу риску. Вони знають, куди звертатися й розуміють... Просто я, відповідаючи на це питання, дуже б не хотів, щоб ми сколихнули хвилю ажіотажу", - зазначив Семерак. 

На запитання, що буде з тими цивільними українцями й кримськими татарами, які не захочуть евакуюватися з Криму, він сказав: 

"Ми, і, сподіваюся, і ви, вважаємо Крим українською землею. Це означає, що уряд декларує й виконує всі зобов'язання, які є перед нашими громадянами, починаючи з оформлення паспортів громадян України й закінчуючи виплатою пенсій".

"У великій кількості цих функцій і сервісів ми стикаємося з серйозними проблемами, наприклад, кримінальні елементи, які захопили державні органи й територіальні органи центральної влади в Криму, унеможливлюють виплату пенсій", - заявив Семерак.

"Вони заблокували й вимкнули електронні системи проплати коштів із системи Державного казначейства. Уряд знайшов вихід із цієї ситуації, і ми виконуємо свою функцію", - уточнив він.

За словами Семерака, для громадян України в Криму триває також оформлення закордонних паспортів. Оформлення проходило в Києві, після чого "була здійснена ціла спеціальна операція, щоб ці паспорти були передані цим людям у Крим".

Семерак додав, що уряд намагається шукати альтернативні способи виконання усіх своїх повноважень. 



За матеріалами: Новини сьогодні
20-03-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11145

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]