Головна » 2015 » Січень » 12 » Пан Гі Мун просить не репресувати мусульман, а в Угорщині хочуть обмежити імміграцію в ЄС

Пан Гі Мун просить не репресувати мусульман, а в Угорщині хочуть обмежити імміграцію в ЄС

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун в неділю, 11 січня, попередив про неприпустимість утисків мусульман у відповідь на теракти в Парижі, вчинені екстремістами.

На його думку, подібні дії можуть призвести до зростання насильства.

У поширеній канцелярією генсека заяві підкреслюється, що за останній тиждень в світі скоєно низку нападів, причиною яких стала ненависть на ґрунті релігії, передає ТАСС.

"Після подій цього тижня в Парижі він (Пан Гі Мун) особливо попереджає про неприпустимість репресій проти мусульман. Подібні безпідставні забобони будуть лише грати на руку терористам, а також розкручувати спіраль насильства", - йдеться в документі.

Адміністративний глава ООН закликав міжнародне співтовариство "нарощувати зусилля щодо заохочення терпимості і порозуміння", одночасно з цим наполігши на тому, щоб країни з подвоєною енергією взялися за боротьбу з тероризмом у всіх його проявах". "Генеральний секретар підтверджує своє засудження тероризму. Жодна мета чи невдоволення не можуть виправдати подібні дії", - наголошується в заяві.

Пан Гі Мун привітав проведення в неділю в Парижі маршу проти тероризму, а також в пам'ять про жертви нападу на редакцію сатиричного журналу "Шарлі ебдо" (Charlie Hebdo) і кошерний супермаркет у французькій столиці. ООН на марші представляв спеціальний посланник з Сирії Стефан де Містура.

Нагадаємо, 7 січня зловмисники увірвалися в будівлю, де розташована редакція Charlie Hebdo, і відкрили вогонь по людях, які там перебували. Загинули 12 осіб, з-поміж них - головний редактор видання. Нападникам вдалося втекти з місця злочину на автомобілі.

Приблизно за годину до обстрілу співробітників французького журналу Charlie Hebdo в офіційному акаунті у Twitter журналу була опублікована карикатура на лідера терористичного угрупування ІД (Ісламська Держава) Абу Бакра аль-Багдаді.

Сатиричний журнал Charlie Hedbo став скандально відомим у 2006 році після передруку карикатур на пророка Мухаммеда, які з'явилися в данському виданні Jyllands-Posten.

8 січня Францією прокотилася хвиля терактів, від вогнепального поранення померла жінка-поліцейський.

Того ж таки дня прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс заявив про затримання кількох людей у зв'язку з терактом у Парижі. Один з оголошених у розшук - 18-річний Хамід Мурад - здався поліції і заявив, що у нього є алібі.

9 січня французька поліція ліквідувала братів-терористів, підозрюваних у розстрілі редакції Charlie Hebdo.

Прем'єр Угорщини закликав обмежити імміграцію до Європи

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан закликав запровадити більш суворі правила, що обмежать імміграцію до Європи.

Про це він заявив в інтерв'ю французькому телебаченню М1, пише Європейська правда.

За його словами, економічна міграція є негативним чинником, і Угорщина не може дати притулок людям, які залишають свої домівки з економічних причин.

Відвідавши марш єдності в Парижі, Орбан зауважив, що тепер необхідно поговорити про імміграцію і пов'язані з нею культурні питання більш відкрито, щиро і в прямій формі.

"Економічна міграція - це погано для Європи, і не слід розглядати її як корисну, тому що це принесе тільки неприємності й небезпеку для європейських людей, тож імміграцію треба зупинити, це угорська позиція", - сказав він.

"Ті, хто залишає свої країни з політичних причин, щоб зберегти своє життя, мають отримати "укриття", але Угорщина не може дати такого притулку економічним мігрантам", - зазначив угорський прем'єр.

"Має бути ясно, що ми не допустимо, принаймні, поки я є прем'єр-міністром, і цей уряд буде при владі, щоб Угорщина стати мішенню для іммігрантів", - наголосив він.

"Ми не хочемо, щоб значна меншість з різними культурними особливостями і минулим, жила серед нас, ми б хотіли, щоб Угорщина залишалася такою, яка вона є", - додав Орбан.


За матеріалами: Новини сьогодні
12-01-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11085

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]