Головна » 2018 » Жовтень » 3 » Рейдові перевірки бізнесу на легальність працівників починаються на Закарпатті

Рейдові перевірки бізнесу на легальність працівників починаються на Закарпатті

На Закарпатті починаються рейдові перевірки бізнесу на легальність працівників

На Закарпатті починаються рейдові перевірки бізнесу на легальність працівників

До уваги роботодавців! З 1 жовтня 2018 року рейдові групи перевірятимуть підприємства на легальність працівників. Тобто за те, що люди працюють без офіційного оформлення – роботодавців штрафуватимуть.

Усі суб’єкти господарювання з 1 жовтня 2018 року перевірятимуть рейдові групи за участі представників управління державної праці, фіскальних органів та Пенсійного фонду. Мета таких рейдів – виявлення порушень з боку роботодавців.

За те, що людина працює, але не оформлена офіційно – тобто без відповідного запису у трудовій книжці – роботодавця штрафуватимуть. Причому на великі суми. Так, за нелегального працівника штраф складатиме 111 тисяч гривень. Штрафні санкції стосуватимуться і зарплат у конвертах. Адже пенсія нараховується з реальних доходів – тобто з сплачених страхових внесків, а не з грошей, які людина отримує у конвертах.

У результаті рейдів за допомогою стягнення штрафних санкцій з роботодавців за порушення трудового законодавства наповнюватимуть бюджет Пенсійного фонду. Така мобілізація коштів дасть можливість раціонально використовувати гроші на потреби Пенсійного фонду, а саме: якісне обслуговування громадян, своєчасна виплата пенсій, модернізація та розвиток організації.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
03-10-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1553

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]