Головна » 2023 » Вересень » 16 » Щоб друкувати запчастини до техніки США передали Україні промислові 3D-принтери

Щоб друкувати запчастини до техніки США передали Україні промислові 3D-принтери

Україна отримала від Сполучених Штатів 3D принтери промислового рівня, які можуть друкувати запчастини до військової техніки на полі бою. Про це 15 вересня повідомив помічник міністра оборони США Вільям ЛаПлант, передає «Голос Америки».

Він зазначив, що принтери доставили в Україну минулого місяця, а навчання з користування ними українці завершили минулого тижня.

«Йдеться про принтер розміром з вантажівку, навчання на якому закінчили українці, і на ньому вони можуть друкувати усі свої частини», — відзначив посадовець Пентагону.

За його словами, поява цих принтерів «зовсім змінює справу», адже вони пришвидшують процес і відкривають нові можливості.

«Ви можете робити чудові речі за допомогою 3D-друку, не тільки через швидкість. Ви можете фактично виготовляти деталі, які ви не могли виготовити у звичайних умовах», — додав ЛаПланте.

Також помічник глави Пентагону розповів, що після початку повномасштабного вторгнення рф українці почали самостійно друкувати 3D запчастини, хоч не мали на це відповідних дозволів. Але союзники допомогли Україні в цій ситуації.

«На початку українці друкували власні 3D-деталі, не маючи пакетів технічних даних. Знаєте, як кажуть, коли твоя країна зазнає екзистенційної атаки, закони про інтелектуальну власність лише трохи мають значення. Тож ми навели з цим лад, разом з іншими країнами. Тепер вони мають всі пакети технічних даних», — резюмував посадовець.


За матеріалами: Новини сьогодні
16-09-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1441

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]