Головна » 2023 » Листопад » 19 » Укренерго - чи витримає українська енергосистема атаку близько 900 російських ракет

Укренерго - чи витримає українська енергосистема атаку близько 900 російських ракет

росія накопичила понад 870 високоточних ракет стратегічного рівня, якими здебільшого атакуватиме енергетичні об'єкти України.

У НЕК "Укренерго" дали новий прогноз щодо того, чи буде Україна взимку зі світлом, якщо зазнає масованих ракетних ударів. Адже ворог накопичив близько 870 високоточних ракет, і переважну більшість - для ударів по енергосистемі України. У компанії вважають, що критичної шкоди росіяни цими обстрілами не завдадуть.

Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький запевнив, що підстав для паніки немає. В ефірі Media Center Ukraine він запевнив, що Україна буде взимку зі світлом.

 "Енергосистема України витримає будь-які атаки з боку ворога. Думаю, що всі будемо зі світлом. І в весну увійдемо з робочою енергосистемою", - сказав енергетик.

Водночас Кудрицький зауважив, що проблеми через обстріли такою кількістю ракет та ще й у комбінації з дронами можуть виникнути. Але систему добре підготували, а ППО знає свою роботу. Критичної ситуації ніхто не допустить.

Зима близько

Раніше і військові, і міністр енергетики Герман Галущенко заявляли, що росіяни чекають на морози, щоб відновити масовані удари по енергосистемі. А президент Володимир Зеленський попередив, що окупанти можуть збільшити кількість ударів дронами чи ракетами по інфраструктурі України взимку.  Ракетний терор буде, у цьому ніхто не сумнівається.

Але ми маємо досвід минулої зими, з якого винесли уроки. До цих  атак готуються військові, і рятувальники. Начальник караулу 25-ї ДПРЧ міста Києва Роман Будзан заявив, що рівень підготовки “становить 120%”. Заморозити Україну путіну не вдасться.


За матеріалами: Новини сьогодні
19-11-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1616

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]