Головна » 2023 » Грудень » 9 » Важливі євроінтеграційні закони підписав Зеленський

Важливі євроінтеграційні закони підписав Зеленський

8 грудня, Президент України Володимир Зеленський підписав чотири важливі євроінтеграційні закони. Про це повідомляє народний депутат Ярослав Железняк.

За даними Железняка, президент підписав кілька важливих законів, що допоможуть Україні під час вступу в Європейський союз.

Зокрема це закони:

  • 10203-1 – збільшення на 300 людей склад НАБУ;
  • 10262 – можливість НАЗК перевіряти майна набуте до публічної служби;
  • 10288-1 – щодо врахування експертної оцінки Ради Європи та її органів щодо прав національних меншин (спільнот) в окремих сферах;
  • 10060 – про незалежність САП.

За словами Железняка, за збільшення штату НАБУ на 300 осіб у другому читанні проголосувало 332 нардепи, за можливість перевірки Національним агентством із запобігання корупції майна чиновників, придбаного до служби – 308 депутатів, а 317 нардепів підтримали документ про нацменшини.

Нагадаємо, що 8 листопада Європейська комісія офіційно рекомендувала державам ЄС почати переговори щодо вступу до Євросоюзу України.

Тоді ж ЄК представила звіт щодо прогресу України у 2023 році з подальшими рекомендаціями. Серед них — необхідність виконати всі рекомендації Венеційської комісії стосовно нацменшин, а саме внести деякі зміни до законодавства про державну мову, ЗМІ та освіту.


За матеріалами: Новини сьогодні
09-12-2023
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1540

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]