Головна » 2024 » Березень » 24 » Вибух у Севастополі пізно ввечері 23 березня 2024 року

Вибух у Севастополі пізно ввечері 23 березня 2024 року

В окупованому Севастополі Сили оборони уразили великі десантні кораблі «Ямал» і «Азов», центр зв’язку та кілька об’єктів інфраструктури Чорноморського флоту рф, повідомило в телеграмі управління стратегічних комунікацій Збройних сил України.

Раніше кореспондент проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» повідомляв, що в Севастополі пізно ввечері 23 березня було оголошено повітряну тривогу, після чого в місті було чути щонайменше шість потужних вибухів. За словами кореспондента, вибухи лунали з боку Козачої бухти.

При цьому телеграм-канал «Кримський вітер» з посиланням на підписників повідомив, що атаки зазнав головний вузол спецзв’язку Чорноморського флоту рф. Про цей об’єкт влучання також повідомили Osint technical, написавши: «Схоже, що щонайменше три українські крилаті ракети Storm Shadow щойно врізалися в головний центр зв’язку Чорноморського флоту росії».

Після цього командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук подякував «льотчикам і морякам за успішну бойову роботу».

«Небо і море одного кольору! Дякую льотчикам та морякам за успішну бойову роботу! Крим – наш! Разом – до перемоги!» – написав Олещук.

російська сторона про це влучання не повідомляла. Але підконтрольний росії голова Севастополя михайло развожаєв заявив, що вечірня атака на Севастополь була «наймасовішою за останній час». За його словами, у центрі міста вибито скло, через попадання осколка ракети до будинку на Ялтинській загинув 65-річний севастополець. Крім того, як стверджує развожаєв, всього від уламків отримали поранення чотири людини.

Починаючи з серпня 2022 року у Криму майже щодня чути звуки вибухів. В інтерв’ю Радіо Свобода в серпні минулого року очільник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Кирило Буданов заявив про здатність українських сил досягти будь-якої точки окупованого Криму для ураження противника. За його словами, для деокупації Криму є багато різних варіантів, але «без військових, бойових дій це неможливо».


За матеріалами: Новини сьогодні
24-03-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1640

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]