Головна » 2024 » Квітень » 13 » Військовий метеорологічний супутник запустила SpaceX

Військовий метеорологічний супутник запустила SpaceX

11 квітня ракета SpaceX Falcon 9 запустила супутник моніторингу погоди Космічних сил США. Машина стартувала з бази космічних сил Ванденберг, штат Каліфорнія, о 7:25 ранку за тихоокеанським часом.  Місія USSF-62 вилетіла на орбіту першого американського супутника Weather System Following Microwave (WSF-M).

Виготовлений компанією Ball Aerospace, нещодавно придбаною BAE Systems, WSF-M має мікрохвильовий прилад для збору даних про погоду, включаючи вимірювання швидкості та напрямку вітру на поверхні океану, товщини льоду, глибини снігу, вологості ґрунту та місцевої космічної погоди.

Космічний апарат працюватиме на низькій полярній орбіті. Космічні сили замовили другий супутник WSF-M, який планується доставити до 2028 року. Ці супутники є частиною ширших зусиль з модернізації військових засобів космічного моніторингу навколишнього середовища.

Дані, що використовуються для військового планування

"Дані, зібрані WSF-M, будуть надані метеорологам для підтримки створення широкого спектра метеорологічних продуктів, необхідних для планування місій і операцій у всьому світі щодня", — повідомили в Космічних силах США.

Трохи менше ніж через вісім хвилин після підйому та відділення корисного вантажу перший ступінь Falcon 9 повернувся на Землю та приземлився в посадковій зоні 4 Ванденберга.

USSF-62 — це 37-й запуск, здійснений SpaceX у 2024 році, і другий космічний запуск у національній безпеці цього року. У лютому SpaceX запустила місію USSF-124 зі станції космічних сил на мисі Канаверал, Флорида, розгорнувши шість супутників протиракетної оборони США для Агентства космічного розвитку та Агентства протиракетної оборони.


За матеріалами: Новини сьогодні
13-04-2024
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1363

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]