Головна » 2019 » Березень » 4 » Виставка живопису «чотирьох» відкрилась у Берегові

Виставка живопису «чотирьох» відкрилась у Берегові

  У Берегові відкрили виставка живопису «чотирьох»

Народилась ідея створити в Берегові постійно діючу художню галерею.

Експозицію назвали так, бо тут представлені твори чотирьох відомих митців, ім’я яких так чи інакше пов’язане з містом. Це – Йожеф Гарані, Міклош Горонгозо, Іштван Култан і Шандор Зіхерман.

Їх роботи із власних зібрань надав знаний колекціонер Ласло Ковач. Він коротко розповів про життєвий і творчий шлях “чотирьох”, їх причетність до Берегова, характерні риси, притаманні пензлю названих живописців. Думками про діяльність “винуватців” експозиції поділився теж відомий художник Дєрдь Бенкев. Його доповнила колишній викладач вишу, нині пенсіонерка Магда Матей.

Закарпатський угорський інститут неодноразово надавав свої виставкові зали для різних експозицій. Часто експонував тут картини і Ласло Ковач. На знак вдячності про це він подарував навчальному закладу відомий портрет жінки роботи Йожефа Гарані, який вручив ректору вишу Ілдиці Орос.

Генеральний консул Угорщини в Берегові Матяш Сіладі високо оцінив представлені полотна, вклад їх авторів у розвиток не лише закарпатської, а й світової школи живопису. Він з ентузіазмом підтримав ідею Ілдики Орос створити в місті постійно діючу художню галерею і пообіцяв всіляко сприяти цьому.

Виставка діятиме в ЗУІ до 20 березня, повідомляє ГК.


За матеріалами: Новини сьогодні
04-03-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1584

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]