Головна » 2024 » Лютий » 11 » Вражаючий кілометровий музей посеред озера збудували у Китаї

Вражаючий кілометровий музей посеред озера збудували у Китаї

Японська компанія Junya нещодавно завершила надзвичайний проєкт довжиною 1 км у Китаї. Будівля під назвою "Художній музей Зайшуй" розташована посеред штучного озера, нагадує пірс і навіть пропускає воду всередину в кількох місцях.

Художній музей Зайшуй був створений для швидкого розвитку забудови в Жічжао, провінція Шаньдун, і займає більшу частину довжини штучного озера.

М’яко вигнута будівля в основному складається зі сталевого залізобетону та скла. У деяких місцях це скло можна відкрити за сприятливої ​​погоди, тоді як в інших нижні секції скляних панелей перебувають під водою і мають щілини, щоб вода могла текти всередину.

Інтер’єр художнього музею також служить виставковим простором і торговим центром. Наразі тут розміщено шоколадну виставку та деякі пов’язані з нею витвори мистецтва, але будівля була розроблена таким чином, що її вміст можна легко змінити в майбутньому. Поруч також є туристичний центр із зеленим дахом, а також численні стежки, які пропонують доступ до навколишнього ландшафту.

У цьому новому природному середовищі, створеному всередині архітектурного об’єкта, відчувається ландшафт, у якому сцена всередині переходить у зовнішню. Прогуляйтеся всередині на дозвіллі, і ви знайдете деякі місця з експонатами на великих площах землі, а в інших — земля звужується, оточена великим водним простором.

У деяких місцях стеля висока, пропускаючи рясне світло та навколишній пейзаж; у деяких місцях низька стеля відбивається на воді, слабке світло ковзає, майже повзе по поверхні води, відбиваючись на стелі. З відкритих отворів коли погода м’яка, брижі ззовні озера передаються в будівлю як ритмічно тремтяча поверхня води. Взимку озеро ззовні замерзає. Рідина під льодом тече всередину через щілини в нижній частині скла, накопичуючись там в очікуванні весни.


За матеріалами: Новини сьогодні
11-02-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1490

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]