Головна » 2024 » Травень » 3 » Зброю Британії Україна має право використовувати по цілях у рф — Девід Кемерон

Зброю Британії Україна має право використовувати по цілях у рф — Девід Кемерон

Міністр пообіцяв, що країна надаватиме £3 млрд допомоги щороку стільки, скільки буде необхідно. Про це заявив міністр закордонних справ країни Девід Кемерон.

За його словами, Києву вирішувати, бити по цілях у росії чи ні.

"Україна має таке право. Так само, як росія завдає ударів всередині України, ви можете цілком зрозуміти, чому Україна відчуває потребу переконатися, що вона захищає себе", — сказав він.

Також Кемерон пообіцяв, що Британія надаватиме Україні допомогу стільки, скільки це буде потрібно.

"Ми будемо надавати £3 мільярди щороку стільки, скільки буде необхідно. Ми просто вичерпали все, що могли, щодо надання обладнання", — сказав міністр.

Він наголосив, що частина з цього обладнання вже прибуває в Україну.

Загалом, станом на початок грудня 2023 року, Британія передала Україні допомоги на £9,3 млрд.

У п'ятницю, 3 травня, президент України Володимир Зеленський провів зустріч із міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Камероном. Головною темою розмови стала ситуація на фронті.

Про це Зеленський повідомив у своєму Telegram-каналі. Глава держави поінформував Кемерона про ситуацію на фронті.

"Важливо, щоб озброєння, передбачене пакетом підтримки від Великої Британії, про який оголосили минулого тижня, надійшло якомога швидше. Передусім бронетехніка, боєприпаси та ракети різних типів", — наголосив президент.

Зеленський також підкреслив, що окрема увага приділялась підготовці до важливих міжнародних заходів, що відбудуться незабаром, зокрема до Глобального саміту миру.

"Дякую уряду та народу Великої Британії за незмінну підтримку України", — додав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив, що Повітряні сили Британії не можуть збивати дрони над Україною. За його словами, втягування сил НАТО в прямий конфлікт з армією рф призведе до загострення конфлікту.

Ще 10 квітня Україна та Велика Британія підписали важливу угоду в рамках домовленостей про співпрацю у сфері оборонних матеріалів.


За матеріалами: Новини сьогодні
03-05-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1346

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]