Головна » 2024 » Січень » 6 » Зеленський звернувся до партнерів - конфіскація заморожених активів рф

Зеленський звернувся до партнерів - конфіскація заморожених активів рф

Президент України Володимир Зеленський закликав партнерів передати Україні заморожені за кордоном активи рф. Їх загальна сума становить близько $300 мільярдів. Про це президент написав.

За його словами, ці російські активи мають бути використані на підтримку України.

"Це історична можливість змусити державу-терориста заплатити за свій терор. російським елітам і керівництву байдуже до людських життів, але понад усе не байдуже до грошей. Втрата активів буде для них найболючішою втратою", - зазначив Зеленський.

Президент також додав, що у разі передачі активів Україні, російські еліти "відчують справжню силу міжнародної спільноти" і побачать, що світ сильніший за терор.

За словами Зеленського, рішення про використання заморожених російських активів для підтримки України буде справедливою та законною відповіддю на її загарбницьку війну і правильним сигналом усім потенційним агресорам у світі.

При цьому президент закликав партнерів швидко рухатися до створення відповідної правової бази. За його словами, цього року необхідно досягти відчутного прогресу в питанні використання заморожених російських активів на користь України.

Зеленський наголосив, що на шляху до цієї мети Україна покладається на лідерство країн G7.

Союзники України намагаються узгодити план конфіскації $300 млрд заморожених російських активів до другої річниці повномасштабного вторгнення рф в Україну.

США запропонували робочим групам G7 вивчити можливі шляхи конфіскації, пишуть західні ЗМІ.


За матеріалами: Новини сьогодні
06-01-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1624

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]