Головна » 2013 » Липень » 30 » 1070 закарптців не оформили трудові відносини належним чином

1070 закарптців не оформили трудові відносини належним чином

За перше півріччя 2013 року обстежено 2409 суб’єктів господарювання. У результаті встановлено використання праці без належного оформлення трудових відносин 1070 осіб.

Про це повідомили сьогодні, 30 липня,  під час засідання обласної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Михайла Поповича.

Сьогодні в області залишаються актуальними питання легалізації зайнятості населення та оплати праці.  Виплата працівникам зарплати «у конвертах» є порушенням законодавства у частині мінімізації своїх доходів і витрат та прав громадян на забезпечення соціальних гарантій.

«Наша робота має бути спрямована на підвищення рівня зайнятості населення та оплати праці, працевлаштування безробітних центрами зайнятості, зокрема, і працевлаштування інвалідів», - підкреслив під час зустрічі Михайло Попович.

З метою захисту прав громадян, пов’язаних з легалізацією трудових відносин, відповідними районними та міськими робочими групами здійснюються перевірки суб’єктів підприємницької діяльності. За перше півріччя 2013 року обстежено 2409 суб’єктів господарювання. У результаті встановлено використання праці без належного оформлення трудових відносин 1070 осіб. Уже з 851 працівником укладено та зареєстровано договори у центрах зайнятості (158 – за минулий місяць), – повідомляє прес-центр Закарпатської ОДА. 

За матеріалами: Новини сьогодні
30-07-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11433

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]