Головна » 2014 » Червень » 11 » Аксьонов - гуманітарну допомогу Криму розікрали

Аксьонов - гуманітарну допомогу Криму розікрали

Більшу частину гуманітарної допомоги, спрямованої до Криму з Російської Федерації, розікрали.

Про це заявив призначений Кремлем "керівник" окупованого Криму Сергій Аксьонов, повідомляє проросійський сайт КримІнформ.

"В більшості своїй, на жаль, гуманітарна допомога розкрадена виявилася", - сказав Аксьонов у вівторок, 10 червня.

"Хочу сказати тим товаришам, у яких рука піднімається на гуманітарні вантажі в той період, коли важко республіці, - не те, що вони працювати не будуть, всі вони підуть під суд, а відповідальні чиновники покинуть місце роботи", - заявив він.

За його словами, частина гуманітарних вантажів виявилася у відкритому продажі.

Допомога Криму надходила з двадцяти російських регіонів, передає ВВС-Росія.

В основному на півострів везли медикаменти, продукти, дизель і техніку. Загальний обсяг гуманітарної допомоги, за підрахунками чиновників, на кінець квітня становив 1800 тонн.

Крім того, в декількох регіонах відбувався збір грошей на допомогу півострову. Скільки всього вдалося зібрати коштів невідомо, в ЗМІ з'являлися лише розрізнені дані.

Основний обсяг грошей зібрали в російських регіонах. При цьому порядок цифр розрізняється досить сильно: від 7 млн рублів (більше 200 тисяч доларів) в Астраханській області та 16 млн у Мордовії до 150 млн у Білгородській області.

Ще 5 млн рублів дали сенатори та співробітники апарату Ради федерації; трохи більше 60 млн. рублів виділив "Червоний хрест".

В якості отримувачів гуманітарної допомоги з Росії виступали нелегітимні "міністерство охорони здоров'я Криму", "міністерство соціальної політики", "міністерство освіти", асоціація медичних працівників та місцеве відділення "Червоного хреста".

Нагадаємо, 28 травня Міністерство закордонних справ Росії направило ноту Міністерству закордонних справ України, повідомивши його про готовність відправити гуманітарну допомогу на схід України.

Натомість в українському МЗС відповіли, що вважають таку пропозицію Росії "черговим елементом пропаганди, метою якої є показати, передусім російському споживачеві, нібито "благі наміри" Кремля, скористатися складною ситуацією, яку сама ж російська сторона спровокувала у східних областях України, у власних вузькополітичних інтересах".


За матеріалами: Новини сьогодні
11-06-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11178

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]