Головна » 2018 » Лютий » 3 » Архітектурна пам’ятка і родзинка Виноградова - Вознесенський костел

Архітектурна пам’ятка і родзинка Виноградова - Вознесенський костел

Вознесенський костел – діючий римо-католицький храм, пам’ятка архітектури національного значення.

Церкву побудували в XIII–XV століттях, кілька разів її перебудовували. В XVIII столітті провели цілковиту реконструкцію храму, після якої він набув нинішнього вигляду. Побувати в цій культовій споруді й відчути її особливу ауру буде цікаво всім туристам, котрі приїжджають до Виноградова.

В аріхвних документах збереглися відомості про Вознесенський костел, які належать до XV – початку XVI століття. Але є усні перекази, які оповідають, що першу церкву побудували ще в ХІІІ столітті.

Нинішній костел – це неповторний мікс готичного й романського стилів. Стіни муровані. Є висока триярусна дзвіниця, яка виконувала також функції оглядової вежі. Вона укріплена контрфорсами, які крім надання міцності виконують ще й декоративну функцію.

Останню перебудову костелу здійснили 1747 року. Внутрішнє оформлення не відрізняється пишністю і багатством, як в інших католицьких церквах. Привертають увагу збережені фрагменти орнаментального фрескового живопису.

Нещодавно в храмі проводили реставраційні роботи, внаслідок яких було знайдено романські й готичні портали, а в апсиді – унікальне кам’яне різьблення в готичному стилі. Знаходиться костел у самому центрі міста, тому туристам обов’язково варто запланувати відвідання цієї унікальної пам’ятки архітектури.


За матеріалами: Новини сьогодні
03-02-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1987

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]