Головна » 2013 » Липень » 24 » «Авторський художній салон-майстерня Глущука» з’явився на мистецькій карті Закарпаття

«Авторський художній салон-майстерня Глущука» з’явився на мистецькій карті Закарпаття

Мистецький світ сучасного Закарпаття забив новим життям. Певним чином цьому посприяло відкриття на Київській набережній, 20 (поруч з обласним телебаченням) художнього салону – реставраційної майстерні відомого художника, реставратора, педагога Сергія Глущука.

Салон такого ґатунку в Ужгороді відкрито вперше, тому його поява, без перебільшення, стала небуденною подією у житті столиці Закарпатського краю.

"Мрія про відкриття подібного закладу, − каже Сергій Глущук, − у мене зародилась давно. Усе через те, що дуже люблю та ціную справжнє мистецтво. Захотілось зібрати усі свої полотна в затишному приміщенні, яке б слугувало чи то виставкою, чи магазином, зараз важко підібрати точне слово. Знаю одне − серед цих рукотворних речей люди відпочиватимуть душею, братимуть з них наснагу, сповнюватимуться гармонією і спокоєм. Це не є суто бізнесовий проект для заробляння грошей. Тут не так важить дохід, як оця духовна складова. Я хочу, щоб салон для відвідувачів став місцем творчого натхнення”.

Перше враження, яким сповнюється людина, переступивши поріг салону – тут дихається вільно, по-європейськи, як кажуть сучасники, і така атмосфера, впевнений, допоможе інтелектульній традиції вижити і зберегтися. Бо ж митець Глущук вкладає в свій художній салон щось значно більше, ніж банальне продавання полотен. За його задумом, тут повинен відбуватися жвавий обмін думками не лише між художниками, а й людьми творчих професій загалом.

Хочеться вірити, що «Авторський художній салон-майстерня Глущука» стане справжньою духовною оазою обласного центру Закарпаття і щодня тут збиратиметься не один десяток поціновувачів мистецтва. І дуже добре, що салон розташований у найлюдянішому місці, бо дає змогу найзайнятішим ужгородцям подарувати собі хвилини радості, хвилини насолоди.

Іван ТУПИЦЯ

За матеріалами: Новини сьогодні
24-07-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11265

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]