Головна » 2016 » Листопад » 12 » Автовласники перекрили дороги на кордоні зі Словаччиною та Румунією

Автовласники перекрили дороги на кордоні зі Словаччиною та Румунією

   Власники авто з іноземною реєстрацією почали акцію з блокування дороги, що веде до пункту пропуску "Ужгород" на кордоні зі Словаччиною.

Про це 12 листопада повідомили в Держприкордонслужбі.

Власники авто також заблокували дорогу на Румунію

"Активісти організували акцію, щоб домогтися збільшення терміну транзиту на ввезення транспортних засобів на територію України. Для локалізації ситуації на місці перебувають представники Нацполіції", - повідомили в ДПСУ.

Громадянам, які планують поїздки, рекомендується вибирати маршрути через інші пункти пропуску: "Малі Сельмінці" (пішохідний і для велосипедистів) - з 9:00 до 21:00; "Малий Березний" (автомобільний, пішохідний і для велосипедистів) - цілодобово; "Чоп (Страж)" (залізничний) - цілодобово, за графіком руху поїздів.

Як повідомляє видання "Голос Карпат", організатори акції протесту - так звані "пересічники" - заблокували в'їзд і виїзд з України.

"Головна мета акції - зрівняти в правах українців і громадян ЄС щодо ввезення транспортних засобів та їх перебування на території України ... Протестувальники сваряться не тільки з громадянами, які хочуть перетнути кордон, і з поліцією, а й між собою. Їхні дії і слова часто неузгоджені, а то і суперечливі. Поки невідомо, як довго триватиме акція", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що близько 11:00 до місця, це проходить акція, під'їхав мікроавтобус, з якого активісти вивантажили дерев'яні піддони. Їх призначення на місці подій вони не пояснили.

У числі учасників мітингу також помітили екс-начальника Закарпатської митниці Володимира Колесникова, який "відкрито підтримав вимоги активістів", відзначає видання.

За даними Західного управління ДПСУ, станом на 12:00 перед пунктами пропуску в напрямку Польщі складають: "Рава-Руська" - 250 авто, "Устилуг" - 200, "Краковець" - 180, "Ягодин авто" - 150, "Грушів"- 120, "Шегині" - 60, "Смільниц " - 50, "Угринів" - 50.

У напрямку Угорщини перед ПП "Вилок" - 20 авто, "Лужники" - 10.

У напрямку Словаччини, за даними ДПСУ, на ПП "Ужгород" і "м.Березне" черг немає. Також черги не зафіксовані в напрямку Румунії та Молдови.

Власники авто також заблокували дорогу на Румунію

Власники автомобілів з іноземною реєстрацією заблокували дорогу перед пунктом пропуску "Солотвино" (Закарпатська обл.) на кордоні з Румунією, повідомили в ДПСУ.

За даними ДПСУ, активісти організовують подібну акцію, щоб домогтися збільшення терміну транзиту на ввезення транспортних засобів на територію України.

"Держприкордонслужба рекомендує громадянам при плануванні поїздок з подальшим перетином кордону скористатися іншими пунктами пропуску: "Малі Сельмінці" (пішохідний і для велосипедистів) - з 9:00 до 21:00, "Малий Березний" (автомобільний, пішохідний і для велосипедистів) - цілодобово, "Чоп (Страж)" (залізничний) - цілодобово, за графіком руху поїздів, "Дякове" (автомобільний) - цілодобово", - зазначили у відомстві.

Як відомо, раніше в ДПСУ повідомили, що акція за участю власників авто з іноземною реєстрацією проходить на дорозі в напрямку Словаччини та КПП "Ужгород".

Відзначимо, переважна більшість пунктів пропуску, особливо на кордоні з ЄС, працюють із значним перевантаженням, що викликано, перш за все, збільшенням транспортного потоку.

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль просить прем'єра розглянути питання про відкриття додаткового пункту пропуску на кордоні з Угорщиною.


За матеріалами: Новини сьогодні
12-11-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1992

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]