Головна » 2020 » Листопад » 9 » Азербайджан "випадково" збив російський вертоліт, є загиблі - конфлікт у Карабаху

Азербайджан "випадково" збив російський вертоліт, є загиблі - конфлікт у Карабаху

 

У повітряному просторі Вірменії поблизу кордону з Азербайджаном був збитий військовий гелікоптер Мі-24. МЗС Азербайджану визнало, що вертоліт був збитий їх військовими і обіцяє виплатити компенсації.

Вертоліт Мі-24 ЗС РФ супроводжував автоколону з російської військової бази №102, розташованої у Вірменії, на шляху вздовж кордону з Нахічеванською автономною республікою в складі Азербайджану. Через влучання ракети вертоліт розбився, обидва члени екіпажу машини загинули на місці.

Міністерство закордонних справ Азербайджану опублікувало повідомлення, в якому вибачилося перед Росією за збитий вертоліт та наголосило, що інцидент був "випадковим".

"Азербайджанська сторона просить вибачення російській стороні у зв'язку з даним трагічним інцидентом, який має характер випадковості і не був спрямований проти російської сторони. Азербайджанська сторона висловлює щирі співчуття сім'ям загиблих членів екіпажу і бажає якнайшвидшого одужання постраждалим. Азербайджанська сторона заявляє про готовність до виплати відповідної компенсації", – йдеться у заяві.

У МЗС Азербайджану розповіли, що вертоліт пролітав нижче зони дії радарів і поблизу зони бойових дій в Нагірному Карабаху. Азербайджанські військові не зуміли ідентифікувати бойову машину, і через небезпеку "вірменських провокацій" вирішили відкрити вогонь.

Що відомо

  •    - 5 жовтня США, Франція та Росія оприлюднили спільну заяву щодо ситуації в Нагірному Карабаху, запевнивши, що готові виступити посередниками у мирному врегулюванні ситуації.
  •    - 8 жовтня Азербайджан погодився на переговори з ОБСЄ щодо конфлікту у Нагірному Карабаху.
  •    - 10 жовтня міністерства оборони Азербайджану і Вірменії звинувачували одне одного у порушенні режиму припинення вогню.
  •    - 18 жовтня Азербайджан та Вірменія звинуватили одне одного у зриві перемир'я.
  •    - 22 жовтня президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що азербайджанські війська встановили повний контроль над кордоном з Іраном.
  •    - 9 листопада ЗС Азербайджану захопили стратегічно важливе місто Шуша.

За матеріалами: Новини сьогодні
09-11-2020
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1290

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]