Головна » 2020 » Листопад » 16 » Більше трьох годин протримався в повітрі дрон на водні. ВІДЕО

Більше трьох годин протримався в повітрі дрон на водні. ВІДЕО

дрон, водень

Експериментальному дрону вдалося протриматися в повітрі вражаючі 3,5 години завдяки водневому паливному елементу, розробленому командою Делфтського технологічного університету (TU Delft) в Нідерландах. Апарат підтримує вертикальний зліт і посадку і використовує в цілому 12 двигунів. Проект є результатом співпраці команди Делфтського технологічного університету, Королівського флоту Нідерландів і берегової охорони Нідерландів. Дрон важить близько 13 кг і має розмах крила 3 ​​метри, з шістьма двигунами на кожній стороні фюзеляжу. Через велику кількість моторів апарат вкрай надійний: навіть якщо 7 двигунів вийдуть з ладу, він не впаде і продовжить політ.

Завдяки автономності в 3,5 години, дрон ідеально підходить для забезпечення підтримки в задачах розвідки та інспекції, особливо над морською гладдю. Такий дрон можна відправити до підозрілого судна і транслювати картинку в прямому ефірі на основний корабель берегової охорони. Це дозволяє прикордонникам триматися подалі від потенційної небезпеки і краще розуміти обстановку.

Декан факультету аерокосмічної техніки Делфтського технічного університету Анрі Вері (Henri Werij) зазначив: "Одним з найважливіших аспектів цього дослідницького проекту є сам політ на водневому паливі. У всьому світі водень вважається одним з найважливіших претендентів на роль екологічно безпечного авіаційного палива".

Перебуваючи на землі, дрон злегка нахилений вгору, що більш ефективно для підйому його двигунів. Дрон несе паливо в 6,8-літровому водневому балоні з вуглецевого композиту, що витримує тиск в 300 бар, а живлення здійснюється від паливного елемента потужністю 800 Вт, який перетворює водень в електрику. В результаті реакції окислення киснем дрон виділяє воду, що робить його екологічно чистим.

Командир Пітер Бланк (Pieter Blank) додав: "Нинішнє покоління молодих людей зростає, навчаючись і експериментуючи, і для нас вони – наші кадри майбутнього. Як новатор Королівського флоту Нідерландів і берегової охорони Нідерландів, я пишаюся цією співпрацею з університетом. Створення морського безпілотного літального апарату з водневим двигуном – справжній технічний прорив, який має величезний потенціал в майбутньому" .


За матеріалами: Новини сьогодні
16-11-2020
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1349

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]