Головна » 2016 » Травень » 18 » Бойовики напідпитку обстрілюють одне одного. ВІДЕО

Бойовики напідпитку обстрілюють одне одного. ВІДЕО

 За минулу добу в зоні проведення АТО на Донбасі загиблих немає, 10 українських військовослужбовців поранені, повідомив спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко, пише Інтерфакс-Україна.

"За минулу добу внаслідок бойових дій в зоні АТО загиблих серед наших бійців немає, проте десять військовослужбовців отримали поранення. Втрат українські війська зазнали на Донецькому і Маріупольському напрямках", - сказав він на брифінгу в середу, 18 травня, в Києві.

Всього за минулу добу було зафіксовано 24 обстріли позицій сил АТО, дев'ять з них - з важкого озброєння.

Лисенко заявив, що бойовики активізувалися на Луганському напрямку. Так, за минулу добу були обстріляні смт Станиця Луганська, с.Трьохізбенка Новоайдарського району, с. Новозванівка Попаснянського району. Також під обстріл потрапив КПВВ "Станиця Луганська".

На Донецькому напрямку "гарячими" точками залишаються смт Зайцеве, місто Авдіївка, Опитне Ясинуватського району.

На Маріупольському напрямку бойовики обстрілюють сили АТО по усій лінії фронту: в районі Докучаєвська, с.Павлопіль і смт Широкине Волноваського району. Ворог активно застосовує важке озброєння. Так, за минулу добу було зафіксовано 10 обстрілів, зокрема 6 - мінометних і артилерійських.

Зазначимо, порушення перемир’я фіксуються фактично вздовж усієї лінії розмежування, причому бойовики все частіше застосовують важке озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. Так, пізно ввечері, 17 травня, на Маріупольському напрямку бойовики грубо порушили умови припинення вогню і понад годину обстрілювали з артилерійських систем калібру 152 мм позиції ЗСУ біля н.п. Славне.

Напередодні повідомлялося, що бойовики за допомогою БПЛА скинули запалювальні кумулятивної дії гранати на територію тилового складу, віддаленого на 20 км від лінії фронту. Як повідомляє розвідка, Росія завезла на тимчасово окуповану територію Донецької області 1,2 млрд рублів.

Розвідка повідомляє про чергові втрати серед військових РФ на Донбасі і про випадки ведення "дружнього вогню"

Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує про чергові втрати особового складу частин і з'єднань "1-го армійського корпусу" (АК, Донецьк) ЗС РФ.

Як повідомляється в середу, 18 травня, на сайті ГУР, 16 травня з району н.п. Опитне в морг обласної клінічної лікарні Калініна доставлено чотирьох загиблих, а в спеціальне відділення для лікування російських військовослужбовців - чотирьох поранених зі складу 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка). В цей же день з району н.п. Зайцеве в першу міську лікарню Макіївки доставили двох загиблих і п'ятьох поранених військовослужбовців 100-ї окремої мотострілецької бригади (Донецьк).

Крім того, 17 травня з Авдіївського напрямку в Центральну міську лікарню Донецька доставлені троє загиблих і п'ять поранених військовослужбовців 11-го окремого механізованого полку (Макіївка).

Українська розвідка також відзначає факт чергових випадків ведення "дружнього вогню" по своїх позиціях у частинах і з'єднаннях 1-го АК ЗС РФ. Так, 17 травня особовий склад підрозділу 7-ї окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2-го АК (Луганськ), перебуваючи на передовій позиції в стані алкогольного сп'яніння, здійснив обстріл посадових осіб бригади, які прибули для перевірки, а військовослужбовці 11-ї омсп, в результаті незадовільної організації взаємодії, помилково обстріляли особовий склад окремої роти БПЛА.


За матеріалами: Новини сьогодні
18-05-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1843

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]