Головна » 2023 » Липень » 16 » Британська розвідка - Африка чи Україна: в кремлі продовжуються "бійки" за ПВК "вагнер"

Британська розвідка - Африка чи Україна: в кремлі продовжуються "бійки" за ПВК "вагнер"

Останніми днями почали формуватися тимчасові домовленості щодо діяльності найманців.

В російському силовому апараті продовжуються дискусії щодо подальшого "поля діяльності" ПВК "вагнер" після невдалого бунту 23-24 червня.

Ймовірно, там погоджуються з прагненням найманців вести війну в Африці, а не в Україні. Останніми днями почали формуватися тимчасові домовленості щодо майбутнього групи, повідомляє Міноборони Британії.

12 липня 2023 року Міноборони росії оголосило, що ПВК "вагнера" передало 2000 одиниць військової техніки, включно з танками. Станом на 15 липня 2023 року принаймні невеликий контингент бійців "вагнера" прибув до табору в білорусі, підкреслює британська розвідка.

"Одночасно деякі групи соціальних мереж, пов'язані з "вагнером", відновили діяльність, зосереджуючись на висвітленні діяльності групи в Африці. Виходячи з останніх заяв російських офіційних осіб, держава, ймовірно, готова прийняти прагнення "вагнера" зберегти свою широку присутність на континенті", - йдеться у повідомленні.

Найманці ПВК "вагнер" прагнуть воювати в Африці

Нагадаємо, 10 липня стало відомо, що володимир путін запросив засновника ПВК "вагнер" євгена пригожина разом з командирами до кремля для перемовин після спроби заколоту з боку "вагнерівців". Зазначалося, що на зустрічі були присутні 35 командирів.

Нещодавно лідер рф уточнив росЗМІ, що на зустрічі запропонував найманцям продовжити воювати в Україні під керівництвом "свого" командира - йдеться про найманця з позивним "сивий". Однак пригожин на такі умови не пішов. Передбачається, що він планує зосередитися на "проектах" ПВК "вагнер" в Африці.


За матеріалами: Новини сьогодні
16-07-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1498

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]