Головна » 2015 » Травень » 21 » Чекають листів із Хуста у Генконсульстві Польщі

Чекають листів із Хуста у Генконсульстві Польщі

Для налагодження співпраці з Польщею голова Хустської районної ради Олександр Липчей побував у Львові. Там зустрівся з консулом Мар’яном Орліковскі, повідомили у прес-службі районної ради.

«Наш візит у польське консульство – це черговий крок для налагодження зв’язків. Маю надію, що ця зустріч стане початком дружби й матиме продовження в майбутньому. Ми раді будемо приймати в районі гостей із Польщі, аби вони мали змогу особисто познайомитися з нашими людьми та мальовничим краєм. Саме так і зароджується дружба», — підкреслив голова ради Олександр Липчей.

Мар’ян Орліковскі у свою чергу пообіцяв підтримку та наголосив, що зробить все можливе, аби цей день був сходинкою до досягнення мети, а співпраця дала хороші плоди як для Польщі так і для Хустського району.

«Мені дуже приємно, що така ініціатива виникла у Хустської районної ради. З радістю допомагатиму вашому району стати нашими друзями та співпрацювати з Польщею. Першочерговою справою є для нас також промоція польської культури у Західній Україні, а також підтримка місцевих польських громад. Ми також сприяємо розвитку польсько-українських контактів наукових, культурних, спортивних та ділових кіл, а також заохочуємо до обміну шкільну молодь. Консульство надає допомогу тим, хто хоче розпочати навчання у вищих навчальних закладах Польщі. Піклуємось і про польські місця національної пам’яті, а також ми присутні в польсько-українських проектах направлених на збереження спільної культурної спадщини», — зазначив перший радник, консул Генконсульства Республіки Польща у Львові Мар’ян Орліковскі.

Завершуючи зустріч, Мар’ян Орліковскі зазначив, що чекатиме від районної ради листа з описовою характеристикою про район. І вже далі робитимуться наступні кроки в плані співпраці. Олександр Липчей у свою чергу подякував за зустріч та наголосив, що буде радий зустрічі вже на теренах Хустського району.


За матеріалами: Новини сьогодні
21-05-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11062

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]