Головна » 2013 » Вересень » 23 » Чехи віддали 150 тис на заміну вікон у виноградівській школі

Чехи віддали 150 тис на заміну вікон у виноградівській школі

Делегація чеського краю Височина у п’ятницю, 21 вересня, відвідала Виноградів.

Тут чехи побували у найбільшій школі міста - ЗОШ №8.  Її відвідує  1037 школярів.  Цього року заклад потрапив у перелік спільних проектів, що реалізуються з чеськими партнерами з Височини. Благодійний фонд «Віза» виділив на заміну вікон у школі 150 тисяч, на сесії обласної ради з обласного бюджету теж спрямовано 100 тисяч, долучилася фінансово й районна рада.

Голова районної ради Олег Любімов каже, що реалізація проекту дозволила  оновити заклад. За 41 рік відколи діє закладу, вікна не міняли. Наразі вже замінено 55 вікон.  Завдяки цьому  тут зможуть  заощадити на витратах при опаленні, й взимку діти сидітимуть в теплих класах. Чеським гостям учні подарували концертну програму, в свою чергу партнери подарували школі набір канцелярського приладдя та гостинці.

В Новоселиці Виноградівського району учасники робочої поїздки побували в дитсадку. Тут  за рахунок чеської допомоги та коштів обласного бюджету за 100 тисяч гривень було замінено вікна. Будівля зведена ще у 1977 році. Нині тут навчаються 60 дошкільнят, також у закладі обладнано два класи місцевої школи, які відвідують 30 учнів. В майбутньому планують в рамках проекту оновити й  систему опалення. Гості подарували закладу комп’ютер, а діткам – ще й солодощі.

Також чеська делегація побувала і в дерев’яній церкві-музею Новоселиці.  Успенська церква  збудована у 1669 році —  нині музей народної архітектури та живопису.

Гетьман Височини високо оцінив стан реалізації спільних проектів із Закарпаттям. «Ми бачимо велику зацікавленість громад вашого краю в цих проектах. І це є своєрідним стимулом до того, щоб все нові і нові об’єкти оновлювали. Щороку ми розширюємо нашу співпрацю, і так буде і в майбутньому. Наші дружні відносини із Закарпаття – це перспектива плідної співпраці на роки», - резюмував пан гетьман, – повідомляє прес-служба Закарпатської обласної ради.

За матеріалами: Новини сьогодні
23-09-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11588

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]