Головна » 2021 » Листопад » 20 » Через нестачу води тисячі людей вийшли на протести в Ірані

Через нестачу води тисячі людей вийшли на протести в Ірані

іран нестача вода

Тисячі фермерів у центральному Ірані вийшли на протест в п'ятницю, вимагаючи від влади відкрити дамбу, щоб дати воду постраждалим від посухи районам. Про це інформує Radio Farda та офіційне інформаційне агентство Ірану IRNA.

Фермери Ісфахану продовжують протестувати від 8 листопада проти припинення подачі води та висихання річки Зайндехруд.

Офіційне інформаційне агентство IRNA у п'ятницю, повідомило про велику ходу людей біля мосту Хаджу. Тисячі ісфаханських фермерів зібралися на сухому руслі річки Зайндехруд.

Питання про те, як розподіляти воду в Ісфахані, останніми роками викликало масові протести фермерів у різних районах.

Зайндехруд, протяжністю понад 400 км, в останні десятиліття перетворилася на "сезонну річку" через відсутність опадів, послідовних посух і перенаселеність регіону.

Протягом останніх місяців урядовці Ірану неодноразово називали посуху, основною причиною водної кризи в країні. Зменшення кількості опадів триває із 1999 року.

Криза з нестачею води в багатьох частинах Ірану, включаючи Хузестан, який ускладнив доступ громадян до питної води, а також через ситуацію в сільському господарстві та тваринництві, пройшла серія масових народних протестів, а потім поширилися на інші міста і навіть провінції.

За даними Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, посуха є проблемою для Ірану вже близько 30 років, але за останнє десятиліття вона погіршилася. Метеорологічна організація Ірану повідомляє, що приблизно 97% території країни зараз стикається з певним рівнем посухи.

Сільськогосподарська територія навколо Ісфахану колись добре забезпечувалася водами Зайндехруду, але з роками сусідні фабрики все більше залучали її ресурси. Річка колись протікала під історичні мости в центрі міста Ісфахан, але тепер є безплідною смугою землі.

У 2012 році фермери зіткнулися з поліцією в провінції Ісфахан, прорвали водопровідну трубу, яка спрямовувала близько 50 мільйонів кубометрів води на рік до сусідньої провінції.

Відтоді подібні протести тривають епізодично, і уряд навіть одного разу заплатив близько 250 доларів кожній родині, яка постраждала від водної кризи.


За матеріалами: Новини сьогодні
20-11-2021
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1655

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]