Головна » 2016 » Серпень » 12 » Через сатиричну пісню про Путіна у Росії заборонили рок-фестиваль. ВІДЕО

Через сатиричну пісню про Путіна у Росії заборонили рок-фестиваль. ВІДЕО

У Мережі опубліковано відео з сатиричною піснею про президента Росії Володимира Путіна "Путін hello" у виконанні Михайла Новицького, через яку в Ленінградській області РФ заборонили рок-фестиваль "Ш. И. Л. О.".

Про це повідомляє "Собеседник".

"У тому, що деяким громадянам Росії в одне місце регулярно впивається шило, новини загалом жодної. Але заборонений через цих громадян рок-фестиваль "Ш. И. Л. О." все-таки шкода", - пише в блозі оглядач видання Костянтин Баканов.

"Почувши сатиричну пісню про Путіна, в Ленінградській області вирішили настрочити місцевій владі анонімку: мовляв, у фестивалі бере участь якийсь Михайло Ноговицький, який ображає Путіна В. В., виступає на підтримку нинішньої влади в Україні і вважає Росію агресором. У Ноговицького насправді прізвище Новицький. Завдяки анонімщиці і місцевій владі, яка злякалася її писанини, його пісню "Путін hello" слухають тепер всі, хто дізнався про цю новину", - продовжує журналіст.

"А ось фестиваль заборонили. Припустимо, Михайло публічно поіронізував би над Путіним десь в невеличкому селищі під Гатчиною - ну скільки людей його почули б? Пара сотень? Та й навряд чи він це зробив би (повинен був показувати на фесті музичний спектакль "Наш Висоцький", до якого Путін не має ніякого стосунку). А так вся країна, включаючи читачів цієї замітки, хоч-не-хоч зазирне на YouTube - цікаво ж, що створив цей відважний перець, що не боїться жартувати над тим, над ким жартувати не можна, через якого аж цілий фестиваль накрили мідним патріотичним тазом", - іронізує Баканов.

"Концерти Михайла Новицького вже не раз забороняли (після того, як він з цією піснею виступив на мітингу опозиції на Марсовому полі). Відразу після інциденту з "Шилом" він назвав поведінку влади перестрахувальною. Питання, однак, не в тому, з яких мотивів забороняють. Питання в тому, що в країні діє налагоджена система, коли в страху тримають не лише тих, хто насмілюється зазіхнути на "святе", а й тих, хто надає їм майданчики. Настукали куди слід, подзвонили звідки слід - і включили репродуктор з піснею про те, де так вільно дихає людина. Сьогодні багато хто забув, що таке "совок". Особисто для мене "совок" саме це", - резюмує журналіст.

Раніше кримський окупаційний сайт "Інформери" розмістив патетичні вірші, які надійшли до редакції нібито від імені "Валерія Таранова - правнука Героя Радянського Союзу Андрія Черцова". Пізніше виявилося, що вірші - оригінальний тролінг окупантів від проукраїнської сторони.


За матеріалами: Новини сьогодні
12-08-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1846

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]