Головна » 2021 » Серпень » 11 » Через звільнення віцепрем’єра коаліція розвалюється в Польщі

Через звільнення віцепрем’єра коаліція розвалюється в Польщі

польща

Прем’єр-міністр Польщі на тлі політичного скандалу вирішив звільнити з уряду лідера партії-партнера по коаліції, віцепрем’єра Ярослава Говіна, чим наблизив коаліцію до розпаду. Про це повідомляє Onet.pl.

Про звільнення лідера партії "Згода", ​​молодшого партнера по коаліції "Права і справедливості", оголосив речник уряду Пьотр Мюллер.

"Між нами не вистачає довіри, не виконується доручена урядом діяльність. Ось чому Матеуш Моравецький сьогодні попросив (президента) звільнити Ярослава Говіна", - сказав Мюллер.

Говін ​​повідомив журналістам, що дізнався зі ЗМІ про своє звільнення з посади віцепрем'єра. Він оголосив, що завтра правління "Згоди" вирішить, що робити з участю партії у правлячій коаліції.

"Ця відставка фактично є кінцем коаліції та кінцем "Об’єднаної правиці", - підкреслив він.

Конфлікт між двома коаліційними партнерами спалахнув після рішення звільнити з уряду членкині партії "Згода" Анни Корнецької з посади заступника державного секретаря в Міністерстві розвитку, праці та технологій.

У відповідь на це правління "Згоди" скликало засідання, де поставило "ПіС" ультиматум. "Говіністи" поставили своє подальше перебування в коаліції у залежність від врахування їхніх поправок до "Польського ладу" та "lex TVN".

Польські політологи припускають можливість проведення позачергових парламентських виборів вже навесні наступного року.


За матеріалами: Новини сьогодні
11-08-2021
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1476

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]