Головна » 2016 » Липень » 15 » Черновецького-молодшого у Барселоні заарештували без права внесення застави

Черновецького-молодшого у Барселоні заарештували без права внесення застави

Суддя інструктажного суду номер 21 міста Барселони обрав сину екс-мера Києва Леоніда Черновецького – Степану – запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Про це з посиланням іспанське видання Diari de Girona повідомляє Укрінформ.

"Арештованим представлені обвинувачення у відмиванні щонайменше 10 мільйонів євро. Щодо восьмого затриманого, що також був переданий суду – громадянина Іспанії, – суддя вилучив його закордонний паспорт та заборонив покидати країну", – йдеться у повідомленні.

Відтак запобіжний захід Черновецькому та ще шести особам – утримання під вартою без можливості внесення застави.

Трьох з одинадцяти затриманих поліція відпустила, але залучить їх до справи як свідків.

Ще одне місцеве видання El Periódico зазначає, що кошти, які мали в обороті затримані, походили "не з відмивання капіталів, а від продажу одного українського банку їхнім власником". Про це виданню повідомила сторона захисту декого із затриманих.

Раніше іспанські ЗМІ повідомляли, що в Барселоні в результаті спецоперації місцевих правоохоронців за підозрою у відмиванні грошей затримано 11 осіб, з-поміж них – сина колишнього мера Києва Леоніда Черновецького Степана.

Сам Черновецький заявив, що іспанські правоохоронці не затримували його сина, він, мовляв, перебуває у себе вдома і відповідає поліції на запитання, пов’язані з іншою людиною. Також він зажадав від іспанських ЗМІ, які повідомили про затримання сина, спростування, пригрозивши їм мільйонним позовом.

У середу, 13 липня, ЗМІ опублікували фотографії затримання Степана Черновецького, на яких поліція веде його в кайданках.


За матеріалами: Новини сьогодні
15-07-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1867

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]