Головна » 2013 » Липень » 7 » Ці скромні невинні істоти виявилися вбивцями динозаврів

Ці скромні невинні істоти виявилися вбивцями динозаврів

  Ці скромні невинні істоти виявилися вбивцями динозаврів

Вчені ніяк не можуть заспокоїтися і знайти істинну відповідь на питання, через що таки загинули динозаври. Якщо вірити новій теорії, то причиною загибелі послужили не астероїд і не виверження вулканів, а як би це не здавалося парадоксально - метелики.

Вже давно відомий факт, що якщо метелик махне крилами, скажімо в Європі, то де-небудь в Америці, це може призвести до виникнення урагану. І якщо це дійсно так, то ймовірність загибелі динозаврів через метеликів цілком реальна.

Гусениці, які потім стають метеликами, могли позбавити їжі незграбних і гігантських динозаврів.

Теорію про таке, на перший погляд, досить комічне зникнення динозаврів, виклав у своїй новій книзі Браян Світек. У книзі викладено ще чимало різних теорій про зникнення древніх рептилій.

Близько 66 мільйонів років тому, на планеті не було птахів, а рослин було настільки багато, що вся наша планета була величезним садом. Тому метелики могли спокійно розмножаться, а їх популяції росли без втоми.

Так що динозаври могли померти від того, що їм нічого було їсти. Як і динозаври, метелики травоїдні. А через неймовірну чисельність комах, динозаври не встигали нічого з'їдати, тому незабаром їх почали мучити спазми шлунка.

Але це всього лише одна з багатьох теорій, яка швидше викликає посмішку на обличчі, чим схожа на правду. Існують припущення і про те, що серед трави з'явилася якась отруйна рослина, яка стала смертельною для рептилій.

Інші стверджують, що загибеллю могло послужити розвиток таких хвороб, як артрит або рак. Через нестабільну атмосферу сонячні промені пропалювали тіла травоїдних. А можливо, що динозаври просто перестали розмножуватися, так як зараз відбувається це з пандами.

За матеріалами: Новини сьогодні
07-07-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11357

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]