Головна » 2022 » Червень » 11 » Cистему карток запроваджує польське місто для українців

Cистему карток запроваджує польське місто для українців

Україна Польща

Ініціаторами створення карток підтримки виступили міська рада та товариство "Допомагати варто". Останнє постійно допомагає біженцям найнеобхіднішими речами, а також надає психологічну та юридичну допомогу, пише ukrayina.pl.

Картки підтримки: як і де отримати

Картку можуть отримати власники номера PESEL. "Книжечки" видають у Міському осередку соціальної допомоги на вулиці Длуга та у Відділенні цивільних справ на вул. Гроттгер.

У картку вносять дані власника та членів сім'ї. Волонтери також записуватимуть туди дати отримання допомоги.

Картка підтримки діє в пункті допомоги товариства "Допомагати варто", що розташоване на вулиці Вазів, а також в пункті допомоги біженцям на Двірцевій, яким опікується "Карітас". Картка підтримки також діє у пунктах допомоги Польського комітету соціального забезпечення за адресою: вулиця Двірцева, вулиця Єдності та вулиця Дольна.

Картки для українців від Бедронки: суми та умови

Українці, які переїхали до Польщі після початку війни, зможуть безкоштовно купувати продукти у польській мережі супермаркетів "Бедронка". Для цього потрібно отримати спеціальну картку. Таких можна взяти максимум три на сім'ю.

Протягом трьох місяців картки поповнюватимуть на 300 злотих, загалом - 900 злотих.

Картки можна використовувати для оплати всіх товарів, окрім алкоголю, цигарок, текстилю, промислових товарів і послуг (наприклад, мобільний зв’язок).

Польща організувала 5 тисяч пунктів прийому біженців

Польський уряд закінчив перший етап гуманітарної допомоги біженцям з України. Від початку війни Польща виділила 1 мільярд 700 мільйонів злотих на ці потреби. Суму розподілили між місцевими адміністраціями. З них брали гроші не лише на допомогу біженцям, але й на виплату соціальної допомоги громадянам Польщі, які розмістили під своїм дахом українців.

Також від початку повномасштабної війни в Україні Польща організувала 5 тисяч пунктів прийому біженців. У них знайшли прилисток 354 тисячі українців.


За матеріалами: Новини сьогодні
11-06-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 11139

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]