Головна » 2015 » Січень » 5 » Цього тижня ще декілька десятків заручників буде визволено з полону - СБУ

Цього тижня ще декілька десятків заручників буде визволено з полону - СБУ

В Службі безпеки України (СБУ) прогнозують звільнення ще кілька десятків людей із полону терористів на Донбасі на цьому тижні. Про це 5 січня 2015 року розповів керівник Головного слідчого управління СБ України Василь Вовк, повідомляє http://nowyny.com/.

"Цього тижня, як мінімум, ми плануємо звільнити ще кілька десятків людей. Ми точно знаємо, що ще 200-250 людей (із загального списку – ред.) у них там є, тому процес триватиме постійно. У підсумку, думаю, ми звільнимо усіх, бо на Росію тисне світ, і вона опинилася в ізоляції", - сказав Вовк.

Загальна база центру СБУ – понад 1500 зниклих без вісти, і 684 у списках заручників.

"Ми збирали інформацію від усіх можливих джерел: МВС, Міноборони, СБУ, від волонтерів, журналістів, родичів зниклих громадян тощо. 684 – максимально можлива цифра, але серед цих осіб можуть бути ті, хто давно звільнився. Звільнення відбуваються щодня, і ми не завжди про це знаємо, тому що не всі громадяни звітують нам про звільнення особи. Тому точної кількості заручників на сьогодні не знає ніхто", - зазначив Вовк.

Згідно повідомлень ЗМІ, до організації та проведення останнього широко відомого обміну полоненими (150 на 225) був безпосередньо причетний голова Адміністрації президента Леоніда Кучми, лідер проросійської громадської організації "Украинский выбор" Віктор Медведчук, який був особисто присутнім під час обміну.

Радник голови СБУ Маркіян Лубківський підтвердив цей факт. За його словами, в інакшому випадку цей значний обмін полоненими міг не відбутися. 


За матеріалами: Новини сьогодні
05-01-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11029

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]