Головна » 2022 » Грудень » 19 » Давньоєгипетське золоте кільце знайшли археологи

Давньоєгипетське золоте кільце знайшли археологи

давньоєгипетське золоте кільце

Вчені з Університету Монаш в Австралії виявили в давньоєгипетському похованні золоті каблучки із зображенням бога веселощів Беса та написом "Пані Землі". Про знахідку повідомляє Live Science.

Вік поховання у північній частині древнього міста Ахетатон (сучасна Амарна) оцінюється у понад 3300 років. Тут археологи знайшли кільця, на одному з яких було вигравіровано Бес — бог веселощів та захисник породіль. Він зображений на кільці як карлик.

На іншому кільці є напис давньоєгипетською, яка перекладається як "Пані Землі". Також тут було знайдено намисто із золотих пелюсток.

Незрозуміло, кому належало це поховання. Розкопки в Амарні продовжуються. Команда опублікує свої знахідки за кілька місяців, коли збере більше інформації.

Ахетатон був побудований фараоном Ехнатоном, який намагався змінити політеїстичну релігію Єгипту. Він мав намір зробити головним богом Атона – бога сонячного диска. Він переніс столицю Єгипту з Фів до Ахетатону. Але незабаром після смерті Ехнатона нове місто було покинуто, а релігійні реформи було скасовано його сином Тутанхамоном.


За матеріалами: Новини сьогодні
19-12-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1456

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]