Головна » 2021 » Червень » 16 » "Діамантова лихоманка" охопила південноафриканське село

"Діамантова лихоманка" охопила південноафриканське село

квазулу-натал пар африка

Понад тисячі шукачів зібралися в одному з селищ в південноафриканській провінції Квазулу-Натал у пошуках того, що вони вважали діамантів після виявлення неопізнаних каменів в цьому районі.

Як пише CNN, люди приїхали з усієї Південної Африки, щоб приєднатися до сільських жителів, які почали шукати дорогоцінне каміння після того, як пастухи випадково відкопали їх у відкритому полі. Деякі стверджували, що це каміння було кристалами кварцу.

"Це означає, що наше життя зміниться, тому що ні у кого не було роботи. Я виконую випадкові заробітки. Коли я повернувся з ними додому, сім'я дуже зраділа", — сказав 27-річний батько двох дітей, який віднайшов каміння.

Гірничодобувний департамент повідомив, що направляє на місце бригаду з експертів з геології й гірничої справи для збору зразків та проведення аналізу.

Водночас відсутність офіційного аналізу каменів не відлякала шукачів, оскільки довгі черги припаркованих машин по обидва боки гравійної дороги можна було побачити лише в кількох метрах від поля, де було знайдене каміння.

Економіка ПАР довгий час страждала від надзвичайно високого рівня безробіття, яке зберігається майже три десятиліття після закінчення апартеїду в 1994 році. Пандемія коронавірусу погіршила ситуацію. Деякі люди почали продавати каміння за стартовою ціною від 100 рандів (7,29 долара).

Відтоді уряд провінції попросив всіх, хто причетний до цього, покинути об'єкт, щоб дозволити владі провести належну перевірку на тлі побоювань, що люди, що копають на місці, можуть потенційно поширювати коронавірус.


За матеріалами: Новини сьогодні
16-06-2021
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1637

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]