Головна » 2019 » Липень » 18 » Дитячі ходунки: основні види, особливості та переваги

Дитячі ходунки: основні види, особливості та переваги

Ходунки — один з найбільш розповсюджених пристроїв для малюків. Вони не тільки допомагають дитині активно та безпечно пізнавати навколишній світ, здобувати навички ходьби, але й дозволяють мамі зайнятися своїми справами. Всі моделі на сайті ipopokids від відомих виробників дитячих товарів, розрізняються за такими характеристиками:

  • конструктивні особливості;
  • оснащення, додаткові аксесуари;
  • варіанти дизайну.

Дитячі ходунки

Асортимент виробів

Найпоширеніший варіант ходунків для дітей, — класичні моделі, що дозволяють маленькому досліднику абсолютно безпечно і безперешкодно переміщатись по квартирі і робити все нові відкриття. Ніжки дитини дістають до підлоги. Відштовхуючись ними, він пересувається по кімнаті.

Більш багатофункціональний різновид, — ходунки-качалки. Це моделі-трансформери, які, крім основної функції, можуть бути використані і для заколисування дитини. Окремі модифікації трансформуються в гойдалки або столики для годування. Такі моделі мають регульовані по висоті сидіння, поворотну основу, а також ігрову панель з мелодіями і світловими ефектами. Ціна їх дещо вища у порівнянні з класичними ходулями.

Третій варіант, також представлений на ринку безліччю моделей, — каталка. Це колісна іграшка, оснащена ручкою, яку можна пересувати по кімнаті. Спираючись на ручку, крихітка пересувається по кімнаті. Ці моделі підходять малюкам, вже трохи вміють ходити.

Стрибуни — один з різновидів ходунків, що зовні нагадують рюкзак «кенгуру», оснащений амортизуючими ременями. Стрибуни прикріплюють до опори, щоб дитина комфортно розмістився в них. Таке пристосування рекомендовано дітям від 6 місяців.

Як правильно обрати модель

При виборі дитячих ходунків необхідно звернути увагу на такі моменти.

  • Відповідність антропометричним показникам малюка. Перш за все, це зріст та вага тіла. Невідповідність параметрів загрожує різними неприємностями: від банального дискомфорту до випадання крихітки з ходунків.
  • Ступінь стійкості основи. Найстійкішою є основа прямокутної форми.
  • Кількість і якість коліс. Бажано, щоб вони були знімними — так їх простіше містити в чистоті. Оптимальне число коліс — 6-8. Оптимальний матеріал виготовлення — силікон. Такі коліщатка безшумні і не пошкоджують поверхню підлоги. Обов'язкова умова — наявність стопорів, які дозволяють при необхідності обмежити мобільність малюка.
  • Регулювання сидіння. Дитина росте, тому краще придбати дитячі ходулі зі змінною висотою сидіння (не менш як 3 варіанти).
  • Якість сидіння. Воно повинно бути досить глибоким і широким. Матеріал повинен легко очищатися від забруднень.
  • Стільниця. У сучасних моделях вона багатофункціональна, оснащена іграшками, має підставку під пляшечку. Бажано, щоб вона була виконана знімною. Так її простіше мити.

Користуватися ходулями для дітей можна починаючи з півроку, коли дитина починає самостійно сидіти. Привчають крихітку до пристосування поступово, починаючи з 2-3 хвилин двічі в день, поступово збільшуючи час перебування, але не більше 40 хвилин в день. Перевищення норми загрожує проблемами з хребтом і опорно-руховим апаратом, уповільненням формування досвіду ходьби.

Купувати виріб в Україні можна тільки на спеціалізованих сайтах інтернет-магазинів дитячих товарів. Продукт обов'язково повинен мати сертифікат, що підтверджує відповідність світовим якісним стандартам.


За матеріалами: Новини сьогодні
18-07-2019
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1572

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]